Direktlänk till inlägg 25 september 2013
Ica Kvantum hos oss har två superba ägare. De brinner för mat, drycker och sina kunder och arrangerar "kundkvällar" några gånger varje år. Varje kväll har olika teman, typ asiatisk, vin, ost, choklad etc. Arrangemangen håller på i två och en halv timme och då ingår det någon sorts föreläsning, eventuella smakbitar samt ordentligt med mat och dryck. För detta betalar man 100 kr/pers vilket känns billigt och prisvärt med tanke på vad man får.
Igår kväll (Eftersom klockan passerat midnatt) vart temat "medelhavsinspiration" och jag och maken var två av ungefär femtio deltagare. En föreläsare från "Di Luca" var vår guide och han berättade om tomater, oliver och olivoljor samt ris för risotto och paella.
Vi fick prova en kall gazpacho som var riktigt mumsig.
Och vi fick prova en rätt ny produkt, urkärnade oliver med olika smaksättningar i återförslutbara påsar, praktiska vid utflykter! Bland olivoljorna fick vi börja med att testa en lågbudgetolja. Bläh, den smakade ingenting. Storsäljaren Classico från Zeta var bättre, men stod inte alls i samma klass som de tre sista oljorna. Det var tre regionalt tillverkade oljor med mycket karaktär. Doft av gräs och citrus och en härlig beska.
Medan företagsrepresentanten talade stod kvällens kock vid ett visningarna och rörde ihop en krämig risotto som vi alla fick smaka av, synd bara att den innehöll svamp...
Sedan åt vi en rejäl trerättersmiddag. Började med en antipasto-buffé med två sorters crostini med svart tapenade, prosiciutto di Parma, bresola och sallad.
Därefter en mycket smakrik paella med ris, chorizo, vitlök, gul lök, kyckling, körsbärstomater, ärtor, paprika, saffran med mera.
Till detta fick vi två glas vin, ett rött och ett vitt, innan vi fick en efterrätt: chokladkräm på mascarpone, vaniljinlagda plommon och små mandelkakor.
En riktig toppenkväll alltså!!