Alla inlägg under juli 2015

Av heroheartdove - 7 juli 2015 23:16

Okej, det syns att det inte är proffsgjort, men på lite avstånd så duger de. Absolut. Första försöket dessutom, blir nog bättre med lite övning. Ett startkit kostade cirka 800 kronor, att göra nya naglar på salong kostar det samma. Får jag detta att fungera kommer jag att spara massor av pengar!

Av heroheartdove - 7 juli 2015 01:04

Ältande fortsätter och jag begriper inte varför jag aldrig lär mig, slutar mesa och ser till att underhålla andras fritidsintressen. Ja, det handlar förstås om hjärtedjuret. Hon fick ju beröm av laserman och tränare för att hon nu var så rak och fin och hovslagaren tyckte att vinklarna var bättre. Ridpassen har fungerat super, jag rider och bara ler! Så hörde jag av mig till (fd?) medryttaren förra helgen. Lovade att hon skulle få komma ut och rida vilket skedde i tisdags. Gick igenom en del rutiner, ändå slarv med några basmoment. Ridning - inte helt lösgjord häst, inte helt alert och framme för hjälperna. Ryttaren hängde lite snett i sadeln och red med lite för långa tyglar. Det såg inte helt bra ut och kändes inte helt bra i min mage heller, ännu sämre när ryttaren dessutom sa att någon koll hos kiropraktor/naprapat ej var gjord. En aning oärligt faktiskt, tycker jag, det var ju ett krav för fortsatt ridning och hon har haft två månader på sig att göra det. Skyllde i tisdags på att hon skulle få hälsostatus checkad av läkare via jobbet, men det är väl koll av läkare inom allmänmedicin? Kroppssnedheter brukar kiropraktorer och naprapater vara mycket bättre på. Nåväl. Trots mina tveksamheter inombords lovade jag ryttaren ytterligare några pass plus en tävling den 19/7. Ångrar mig redan... Fick ett riktigt skitpass igår. Icke lösgjord häst som inte svarade framåt och som kändes sned och vinglig. Är allt jag gjort för att hela djuret som förgjort nu? Jag vet att en del tycker att medryttaren väl inte kan göra så stor skada, rider ju bara en gång i veckan typ. Men! Jag vet att hästen är känslig, uppmärksam på hur ryttaren beter sig. Hon är inte dum, men sitter man snett så påverkas hon, hon kompenserar inte för ens brister. Gör du fel blir det fel. Typ. Hästen överlever fyra tillfällen till med sneda ryttaren, men sedan MÅSTE det vara nog med min lojalitet. Det är min häst, det är jag som betalar för henne varje månad, då måste jag få ha kul också, inte bara städa efter andra. MÅSTE lära mig att skita i andra och prioritera mig själv. Så det så!

Av heroheartdove - 4 juli 2015 21:47

Mumsigt med Hawaiian Mochi Ice Cream i sommarhettan!


Vi är hos mamma i helgen. Igår fick hon passa barnet medan maken och jag var till stallet för att sommarstäda hästens box. Vi kunde snylta på värdens traktor så det gick snabbt att tömma boxen på allt strö. Sedan skrubbade vi med borste och varmvatten på de värsta ställena innan vi tog brandslangen och spolade av väggarna. Smidigt!

Idag dax för målning och barnet skulle prompt vara med. Ägnade oss åt målandet en stund innan vi gick ut i den stekheta solen och mockade igenom de värsta bitarna av gräshagen. Barnet tröttnade efter en stund och fick lite senare åka hem till mamma igen medan jag målade klart.

Av heroheartdove - 3 juli 2015 22:54

Men alltså, hur tusan lyckas jag?! När underbenet börjar kännas bra, då ser jag till att få stortån mosad. Helt jävla otroligt. Tån har antagit ett svartlila ton och gör dessutom tämligen ont. Efter samtal med 1177 så linkar jag omkring så gott det går, men jobb på måndag vette sjutton om det funkar. Kanske om jag får sitta ner hela dagen.

Just nu är dessutom tån ännu svartare än på bilden ovan, och det i kombination med smärtan säger mig att jag fått nån typ av fraktur, en spricka eller lös flisa. Tån pekar ju åt det håll den ska, men har jag lika ont på måndag som nu får jag kanske ta mig till ortopedakuten. Jag vill ju inte att den läker fel om det är en lös benbit till exempel.

Av heroheartdove - 3 juli 2015 01:23

Tjugonio grader Celcius, jo jag tackar jag. Att klaga på sol och värme efter världens mest menlösa vinter är dumt och otacksamt, men lagom är faktiskt bäst. Så det så! Det är stekhett dagtid och V.A.R.M.T nattetid, helt galet. Jag har dessutom lyckats vända på dygnet och är trött för jämnan. Läkaren skrev ut en hel massa mediciner i måndags, men glömde få med de nya insomningstabletterna. Benet mår bättre sedan containerkraschen, men eftersom jag inte lyckas sova under nätterna så har jag ändå inte varit på jobbet.

Nå väl. När maken kommit hem igår for jag till stallet. Hämtade ut ett nytt flådigt sponsorschabrak på vägen och körde sedan "djurplågerivarianten" med hästen: den fick lubba runt i en cirkel i brännande sol medan jag stod stilla i mitten. Efteråt duschade jag av djuret ordentligt och sedan naturtork i solen.

Så... Borde väl sova nu, men det är som vanligt omöjligt. Släpade med mig en miljard benlindor hem från stallet. Tvättat tre set och "rullat om" de övriga. En del ska sparas/lagras hos mamma och några ska säljas. Det som är riktigt dåliga åker nog i soporna. Eller så kanske jag ska spara för att ha till mig själv när jag gör illa mig.

Hursomhelst. Varmast hittills i år. Vi ökade på hettan och tände grillen inför middagen. Gossebarnet var jätteduktig och hjälpte till med att ösa upp kol och vakta grillen. La på och tog av grillkorvarna också, det märks att han snart är fem år! Fler människoår än fem är lill-snottran, men det märks knappt. Visst, hon är oftast lydig och väldigt följsam, men när hon vrider och vänder på sig i soffan, då inser man hur barnslig hon är.


Platsbesparande med fotokollage, kul också att leka, fiffla och mixtra med bilder. Mobilens redigeringsverktyg är över förväntan bra dessutom, även om jag vid större arbeten helst gör dem vid den stationära burken. Rotade i alla fall runt lite och lyckades få ihop de här fina bilderna på Familyn.

Av heroheartdove - 1 juli 2015 13:23

Inget regn hittills, men man vet ju inte. Igår kväll ösregnade längs motorvägen när jag for till stallet, därefter strålande sol. Väderprognosen ser i alla fall bra ut inför helgen. Sol och värme är aldrig fel!

Av heroheartdove - 1 juli 2015 07:44

I måndags hade jag nytt läkarbesök. Jag känner mig ju ännu inte stabil på mina 75% jobb, men eftersom läkaren pratade om heltid vid förra besöket kände jag mig ändå rätt nervös. Inte blev jag lugnare när jag fick höra av en riktigt fysiskt sjuk vän att FK nekat henne sjukpenning. Som långtidssjuk är du verkligen utlämnad till läkare och försäkringskassa, jag är så tacksam över att allt hittills (peppar-peppar) gått så smidigt för mig. Nu är jag sjukskriven 25% till och med sista augusti och räknar med att prova med heltid från och med september.

Men heltid... Det känns ändå väldigt avlägset för att inte tala om omöjligt. Med 75% jobbar jag klockan 8-14. Hemma till strax efter halv tre och efter ett snabbt klädbyte drar jag iväg till stallet. Hemma igen vid klockan arton och hinner då ha lite familjeliv. Känns helt okej, men kolla här!

Bilden är en skärmdump från hur livet skulle te sig vid heltid kontra deltid. Helt galet, så där kan jag ju inte ha det. Planen nu är väl att från september vara föräldraledig de där 25% som jag hittills varit sjukskriven.

Om heroheartdove

Senaste inläggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards