Direktlänk till inlägg 21 augusti 2015
När barnet var litet och skulle börja med smakisar kokade jag kyckling, ris och morötter som jag puréade. Nu när magen min är i olag gör jag samma sak igen. Typ. Kokade en kycklingbröstfilé med en buljongtärning och lite fond, finhackade den sedan och blandade ihop med färdigkokt grötris och en skvätt buljong. Petade i mig det, volymmässigt max en och en halv deciliter, och magen klagade faktiskt inte.
Kör på med samma diet imorgon (idag) och så lägger jag nog till morötter, potatis och majs under helgen om det fungerar. Så får jag öka på försiktigt, men behåller nog grötris med avkok plus buljong som bas.
En "bra" sak med magsjukan är i alla fall att jag minskar i vikt, har på ett dygn tappat drygt ett kilo. Inte för att det syns rent kroppsligt, men motiverande att läsa av vågen. Ska förstås inte svälta mig för att banta, men kan ju ha som grundmål att inte gå upp det jag tappar nu.