Alla inlägg under oktober 2015

Av heroheartdove - 11 oktober 2015 22:51

Min viktminskning är inte bara till godo... Dessutom försvinner fettet från brösten, inte från mage, midja eller lår. Visserligen vill jag gärna minska i vikt - och det gör jag, men mina runda tårttuttar vill jag ha kvar! Idag har jag shoppat bh:ar igen, med B-kupor. Nåja, jag är i alla fall inte helt platt. Ännu...


Skulle verkligen behöva uppdatera min underklädesgarderob med både brösthållare, trosor och sockor. Sockor beställer jag gärna från New Body (Någon som säljer nu?), trosor köper jag på Thun's och så bh:arna på Lindex. Är inget större märkesfreak när det gäller kläderna som man har just under annat, de syns ju ändå inget. Byxor från Flash (modell Gloria) och t-shirts från Cubus. Har tidigare handlat jättemycket på MQ, men nu är inte ekonomin riktigt kompatibel med deras prislappar. Enstaka märkesplagg har jag, främst när det gäller ytterjackor, de har jag så.höga krav på. Esprit och Peak Performance, Uhip samt högteknologiska softshellmaterial. Skor lägger jag också pengar på. Utan vettiga skodon funkar inte kroppen! Haglöfs gör bra fritidskängor och nu senast har jag ju fastnat för Ecco, tänker inte köpa något annat faktiskt. Jo, mina hokadojjor älskar jag ju! Såna är också godkända.

Hahaha. Och med denna avslutning känns det ändå som att jag har lite märkeskrav ändå.

Av heroheartdove - 10 oktober 2015 22:29

Idag domarsekreterare i WE. Premiär! Jag kan inte alls mycket om WE, men jag lär mig gärna nya saker. Jag har tidigare varit med som hästskötare vid både en WE-tävling och en WE-clinic, så helt grön kände jag mig ändå inte. Och jag är ju ruskigt rutinerad som sekreterare vid vanlig bedömningssportstävlingar. Alltså rättså easypeacy idag. Kallt! Minus fyra grader imorse. Domarbåset ute i en hästtransport, funkade bra, i alla fall för mig. Väl påbyltad med varmt underställ, kraftiga byxor, fleecetröja, täckjacka och täckkjol från Uhip, tjocka vinterkängor, mössa med thinsulate-foder och fodrade skinnhandskar. Kulspetspennorna förvarades i jackans innerficka mellan skrivningarna, så bläcket flöt på fint hela tiden. Fy fan vad jag är bra!! Maten var lite så där... Pepsi, kaffe, godis och kubb (tantvarning igen) plus ostmackor med skivad gurka från arrangören, höll mig mätt, men inte helt huvudvärksfri.


Tävlingen drog ut en del på tiden, tur att Familyn är tålig (och van vid att mina hästaktiviteter tar tid), och när jag kommit hem for vi direkt till mamsen med sambo. Middag och så ännu mera häst! Maken och jag till hjärtehästen. Fick fin markservice medan jag aktiverade fyrbeningen. Hon är så himla snygg! Visst, jag är väl partisk, men så tjock som en person tycker att hon är, det håller jag inte med om!


Nåväl. Lite gnabb och irritation över stökiga kompisar, men annars flöt det på bra. Jag tar gärna en konflikt rakt av istället för skitsnack bakom ryggarna på folk, får se om det rullar på okomplicerat imorgon. Ta itu med tjafs, få det utdaterat och gå vidare. Jag är inte långsint, men kasta fan inte sten i glashus!

Baha. Benskydd. För att fyrbeningen inte ska göra illa sig vid aktiviteter använder vi skydd runt benen. Hoppskydden vi har vid tävling är riktigt fula, repiga, slitna. Väl använda, välbehövda. Dags för nya! Efter mycket velande är följande set beställda från Skara.

Av heroheartdove - 7 oktober 2015 22:52

Igår var det päronmöte på dageriet. Allmän info samt genomgång av kommande aktiviteter. Avslutade med legobygge då ungarna önskat att vi päron skulle bygga lite. En timme lite segt möte och knappt en halvtimme frenetiskt legolekande. Alla rev och rotade i lådan med legobitarna och stämningen var på topp! Maken och jag gjorde varsina skapelser.


Det var ju även min namnsdag igår. Ett av mina tre förnamn. Mamma var barnvakt medan make och jag var borta. Hon hade med sig en låda mandelkubb och nu har jag typ nästan ätit upp alla. Lustigt det där. Mormor åt alltid kubb när jag var liten och jag tyckte inte alls om dem, men nu! Nu fullkomligt vräker jag i mig. Tantvarning?

Av heroheartdove - 6 oktober 2015 02:16

Söndag, sista dagen i norrland. Vi åkte på seg bilutflykt och åt sedan jättemysig lunch. Sibylla i Skelleftehamn. MagicMeal 90 g med cheddarost, rostad lök, future fries, smältostdip och en cola. 90 g råkade bli 150 g och stripsen var perfekt friterade. Vräkte i mig allt gottis och åt sedan inget mer den dagen.


Resan hemåt började klockan arton. Jag körde och vi brummade på i god fart. Paus vi Hornöberget - kissa och fotografera Högakustenbron i mörker.

Från början hade vi tänkt oss ett chaufförsbyte där också, men jag kände mig pigg och körde sedan hela vägen hem. Sju timmar, en bensträckare, är rätt vass på att köra i mörker!

Vi var hemma klockan ett, gick och la mig, sov och klev upp igen vid nio. Heldag med häst. Träning utanför Skultuna, fick sällskap av nya hoppiloten. Fin service av henne, jag bjussade på sen lunch. Favvostället efter träning, Tellus Pizzeria i Sala. Men idag blev det två varianter av kebab!


Klar i stallet och for till mamma och hämtade Lill-snottran som blev alldeles överlycklig när jag dök upp. For runt som en toka med ben och sprattel överallt. Hem, jätteskönt att få mysa med husse i soffan.


Och nu snart jobb. Typ. Misslyckades totalt med att ta sertralinet. Spydde massor och så kraftig halsbränna på det. Nu, över två timmar sedan det hände, börjar brännan äntligen ge med sig. Har aldrig tidigare känt av sådan här kraftig hals-/bröstbränna. Får se hur pigg jag är på jobb om några timmar. Öhhh...

Av heroheartdove - 3 oktober 2015 23:23

Så här såg det ut på parkeringen idag...


En aning seg dag idag. Sov till åtta. Åt lite frukost och sov ett tag till. Sedan iväg på snoktur i bilen förbi Rönnskär och ut till lotsstationen. Vi åkte också igenom Skellefteå och upp på något berg. Mer vila hemma och så iväg till svärfars särbo. Där åt vi smörgåstårta, mums! Hem igen, ännu mera vila och så middag på Nawaporn Thaimat, en lokal liten sylta vägg i vägg med vårt boende. Rätt bra rätter, men lite mer sting hade jag nog väntat mig av äkta thaimänniskor. Eller så är jag orättvis och jämför alla thaiställen med Ahaan Thai som är helt outstanding i branschen.


Vi åt glass till efterrätt, men vi åt den hemma på vandrarhemmet. Full rulle på barnet, energi till tusen, blir tamejfan aldrig trött. Jag har bitvis varit lite huvudvärkig, blir trött av för mycket stoj och lek. Får tyvärr påminna maken lite för ofta om min sjukdom och de besvär jag upplever av högljudd unge. Tur ändå att de är väldigt rara och söta, båda två!

Av heroheartdove - 2 oktober 2015 22:47

Upp före tuppen, packa väskor i rasande fart och stod klädda och klara allihopa ute på trottoaren fem minuter över sju. Drygt fem minuter senare kom onkel i hyrbil. Packa in packning och människor och sedan drog vi iväg norrut. Onkel fick börja köra, han höll ut till Tönnebro där vi hade kisspaus och köpte frukost. Blåbärskvarg, så himla gott! Sedan körde jag. Vi dundrade på i god fart och for över den nya bron i Sundsvall efter tre timmar. Lunch vid Sibylla Brofästet. Kryddig korv med rostad lök och "future fries". God korv, inte så impad av stripsen dock. For vidare över Högakustenbron där vi stannade direkt på norrsidan och sträckte på benen. Gossebarnet for runt som en tok, hade nog många myror i kroppen efter allt stillasittande.


Vi vuxna(?) njöt av den fantastiska utsikten även om en del av upplevelsen förtogs av den storm som rådde. Jisses, det kändes verkligen som att man skulle lätta från marken emellanåt. Härligt i alla fall och mitt i allt barnskuttande och fotande lyckades jag få till några grupp-selfies. Så klart!


Sedan dundrade vi vidare. Ny kisspaus utanför Hörnefors innan jag blev trött i höjd med Bureå, typ två mil kvar till mål. Onkel fick köra sista biten och jag slocknade direkt och sov som en stock tills vi var framme i Skelleftehamn. Checkade in (självservice) på Skelleftehamns Rumsuthyrning. Typ sköt-dig-själv-vandrarhem, men jättefina rum och rena och fräscha allmänna utrymmen. Maken och barnet delar säng i ett rum medan jag har en bred säng och ett stort rum alldeles för mig själv!


Shopping på Ica, fika hos svärfar. Vila på rummet och sedan hämtpizza-middag i köket på vandrarhemmet. Bara familyn som bor här så onkel och svärfar kom hit. Gossen kunde då fara runt fritt och härja utan att störa några chockade pensionärer.

Av heroheartdove - 2 oktober 2015 01:04

Jag är sjukt drillad på att linda hästben sedan min tid i det professionella dressystallet. Där kunde jag bandagera upp emot femton hästar (gånger 4 ben) varje dag. Klarar av att linda med olika sorters bandage och underlägg även om jag har mina favoriter. Oftast lindar jag inför träning och då använder jag något sorts tryckutjämnande tygstycke med fleecebandage ovanpå. Har länge använt lindor som är fyra meter långa, men sedan en tid tillbaka använder jag endast tremeterslindor, framförallt för att de är lättare att hantera vid tvätt. Som underlag har jag använt mig av kanalsydda vaddstycken från ett rätt billigt märke, cirka hundralappen för ett set. Men så fick jag för mig att prova paddarna från tyska Eskadron som många pratar om och som de är nöjda med. Ett set går på knappt trehundra kronor och jag köpte hem ett i somras. I förrgår invigde jag dem och JÄVLAR så bra de var/är! Formar sig suveränt runt hästbenet utan minsta knöggel och stannar på plats medan man lindar. Varför har jag inte använt dessa tidigare? Nu åker alla andra paddar ut och nya ska köpas in.


Inköp när ekonomin är stabil. Typ. Första dagen igår då maken skulle jobba typ 95% med start klockan 06 och jag med mina 75% med sedvanlig inställelse klockan 08. Maken åkte hemifrån redan tjugoöverfem och jag gick upp klockan sex. Mata hunden, rasta hunden, väcka barnet. Barnet var trött och gnälligt, klagade över lite magont plus att jag nog tyckte att han var lite varm i pannan. Vi snoozade och tog det lugnt, ibland är han bara "trögstartad", men vid halv nio insåg att det blev vabbeliBAB istället för dagisavlämning och jobbelijobb. Lite seg förmiddag med dator och teve. Jag var även iväg en sväng och handlade lite. Pallrade oss iväg till stallet vid elva, köpte fika på OKQ8 och hämtade maken på jobbet. Sömn i teve-fåtöljen och lämna voffsan hos mamma, vi ska upp till Skellefteå i hyrbil senare idag.

Och voffsan ja. När jag fixade med grabben imorse, hjälpte till med kläder och så, då slank hunden in i sovrummet och la sig mitt i sängen. Ordentligt hoprullad med ryggen åt dörröppningen, såg väldigt fnufflig ut och trodde nog att hon inte syntes om hon låg på det sättet. Söthjärtat!


I sängen vill hon inte synas, men är det dags att åka någonstans vill hon gärna följa med och för att inte missa henne då så placerar hon sig rätt över tröskeln vid ytterdörren. Busfrö!

Om heroheartdove

Senaste inläggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards