Alla inlägg under januari 2016

Av heroheartdove - 6 januari 2016 23:41

Drygt tolv minusgrader idag. Bangade ridningen så efter måste-joxet blev det korvgrillning med familyn och Herr Stallvärd. Just innan hade dock Fru Stallvärds ena häst dragit sönder en dragkedja på min älskade jacka från Uhip. Lessen för det, men under korvgrillningen blev det lite brännhål på den också. Vad göra? Grillade för fullt i alla fall, en hel falukorvsring gick åt. Smakade hur bra som helst och det var varmt, skönt och mysigt vid elden. Naturligtvis var hundarna med, så skönt att lilla söthjärtat funkar bra tillsammans med stallvärdarnas hund!


Efter korvandet var vi till mamsen och sambon. Fika sömn och middag. Glad och tacksam över min fina familj!


Men Uhip då? Jag är ju extremt matchnings-freakig och larvigt fjollig när det gäller vissa saker. En trasig dragkedja hade jag kunnat byta ut, men brännhålen? Kjolen helt intakt, men jackan, pyttehål lite överallt där den vita fyllningen tittade fram. INTE snyggt alls. Jacka och kjol ur 2014-års vinterkollektion = säljs inte längre någonstans. FAN! Surf och smurf fram och tillbaka, funkar det att beställa en "udda" jacka till kjolen? Nja... Jo, visst går det, men... Olika färger på innerfodren? Hu! Så efter stor vånda blev det både ny jacka och kjol. Helsvarta med beige innerfoder och detaljer.

Kjolen med rosa insida får en uppfräschande tvätt för att sedan användas "privat/civilt", det vill säga när jag inte är i stallet, om inte hoppiloten kan ha den och hon vill pröjsa 500 kronor för den. Jackan åker i soporna. Snyft.

Lite så där i smyg så är jag aningen sur över att hästägaren inte erbjöd sig att betala för byte av dragkedja. Visst, hästen är fruktansvärt klåmulig, men man borde ju ändå kunna stå intill den utan att få kläderna förstörda? Det var ju inte så att jag medvetet utmanade ödet, utan bara helt vanligt babbel utanför boxen. Hade min häst gjort samma sak när jag varit med hade jag definitivt erbjudit mig att betala för lagning. Nåväl, framöver får jag se till att vara mer vaksam!

Av heroheartdove - 6 januari 2016 02:58

Nattsurfar (som vanligt) och hittade en väldigt skojig bild på fotocommunityn Instagram.

Annat (mer eller mindre) skojsigt på Instagram är sådana där inlägg som svenskar gör, men där de envisas med att skriva på engelska. Men de kan inte, det blir grammatiska fel, syftningsfel och svengelska. Till exempel: Horse for sale. All questions via email. MEN HALLÅ?!? by email, säger man väl ändå? Skriv på svenska om du inte är säker på engelskan, åtminstone i en annons, det blir så töntigt annars. Visst, jag skriver också på utrikiska, men jag är rätt säker på att jag använder ett korrekt språk. Främst blir det på engelska, men även korta fraser, uttryck och enstaka ord på tyska, franska, spanska och italienska. Varför? Varför nöjer jag mig inte med svenska? Jo, för att tillfredsställa mina internationella instagram-följare. Love them all! xxx

Av heroheartdove - 4 januari 2016 17:28

This is so true, we have lots of things to learn from the animals. The following text and picture from the user's Facebook profile.

Av heroheartdove - 3 januari 2016 18:32

Runt jul och nyår 2012/2013 var det rejält med snö och jag vill ha det igen! Visst, detta lilla vi har nu är bättre än ingenting, men ändå... Jag vill ha djup fluffig snö att rida i.

Var ute och red idag, trots rejäl förkylningsattack igår kväll. Skrittade en runda i sällis av två stallkompisar innan jag red ner och travade och galopperade i kanten av hövallen. Underlaget var okej, men skulle vara helt optimalt med någon decimeter snö på toppen.

Snuvig, nysig, frusen, trött och febrig när jag kom hem. Mjukiskläder, mössa, fleecemorgonrock och tre lager filtar plus varm choklad.

Av heroheartdove - 2 januari 2016 20:50

Top Gear-maraton på BBC Brit från klockan fjorton idag så hastigt och lustigt klev jag ur sängen tidigare än vad jag tänkt mig och drog iväg till stallet. Finaste hjärtehästen bjöd mig på ett fantastiskt ridpass. Repetition av tisdagens träning och jag känner att Emilie är så rätt för mig. Kommer med största sannolikhet att skippa JH och istället försöka få till kompletterande träningar för UP istället. Tror det blir bäst så.


När jag kommit hem från stallet sov jag en stund i teve-fåtöljen innan Top Gear drog igång. Marinerade kyckling och rörde ihop någon sorts frityrsmet (maizena, ströbröd, ägg). Friterade/stekte sedan kycklingbitarna i olja med en rejäl klick smör och redde ihop en sås. Maken kokade ris. Blev en jättegod middag med ett glas vin till.


Ännu mera teve (förstås), men tog en paus för lite snöbus ute med familyn. Fem grader kallt och härligt fluffig nysnö. Jag älskar ju snö och kyla så jag hoppas verkligen att det här vädret håller i sig!


Plötsligt stördes vinterfriden av några snabba bilar med efterföljande blåljusbilar - polisdramatik hemma på vår gata. Spännande.

Av heroheartdove - 1 januari 2016 22:00

Varför? Varför kan folk inte föra diskussioner över internet utan att trampa varandra på tårna? Varför får man vräka ur sig vad som helst, men blir man själv påhoppad så är det tårar direkt? Var finns logiken? Vid "sidan om" har jag pm:at privat med utsatt person och en annan forumadmin, raderat tråden. Heroheartdove, webbpolis typ.

Idag har jag fipplat fyra timmar i stallet med maken, sovit extra och farit hem till stan igen. Efter all traditionell jul- och nyårsmat smakade det bra med sushi till middag.

Om heroheartdove

Senaste inläggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards