Alla inlägg under maj 2016

Av heroheartdove - 21 maj 2016 21:03

Behöver mer nageljox. Beställde för nåt år sedan från Nagelgiganten och provade då deras egna produkter. Nöjd, men testar ändå grejerna från Astonishing Nails denna gång. Köpte med en ny pensel också samt ett gäng tippar.

Av heroheartdove - 19 maj 2016 20:08

...inte. Bläh! Var till Max och shoppade en lyxshake. Har ju kört med hallon-lakrits, men ville testa nåt annat. Ombyte förnöjer typ. Så jag provade espresso-caramel idag, men urk! Kaffesmaken var helt okej, men caramellen var som nån sorts sliskig toffée med seg kola. Nej, den köper jag inte igen!

Den finns också med jordgubbssmak (lär jag ju inte prova), blåbär samt choklad så har i alla fall två till att testa!

Jag hade tänkt jobba idag, men fick ont i magen sent igår kväll/natt och kände mig rätt öm och matt i morse, så jag får sikta på jobb imorgon istället. Men var iväg till stallet vid lunch och där väntade världens finaste väska på mig!

Michael Kors! Svart skinn med naturfärgade axelremmar. Snyggt printat satinfoder inuti och flera praktiska småfack. Nypris knappt 2000 kronor på nätet. Mamma fick se den senare nu på eftermiddagen och hon blev jätteavis, tyckte den var supersnygg. Och det är den ju verkligen.

Lagade kyckling till middag. Hade marinerat kycklingbröstfiléer i förväg, gjort en marinad med flytande honung, sweet chilisås och japansk soja. Nu strödde jag över lite panering, brynte filéerna i gjutjärnspannan och lät dem gå klart i ugnen
Kokade ris och fixade en sås på det som var kvar av marinaden. Yum!

Av heroheartdove - 17 maj 2016 23:43

Urk! Egentligen inga katastrofer, men småsaker som tillsammans blir tämligen gnagande och energikrävande:
- Skummisar i stallet, byta koder till olika dörrar, tassa runt på tå och stryka medhårs.
- Konstiga betalningspåminnelser där jag redan fått bekräftat att fakturorna är betalda. Och nya fakturor med helt felaktiga belopp. Alla från samma företag där jag redan är kund.
- Besök hos arbetsterapin, måste ha det hårda "tumstödet" ända till nästa återbesök den 16/6 = minst åtta veckor då. Tydligen en allvarligare senskada än vad jag trodde.
- Småtjafs i hemliga FB-gruppen. Inget som egentligen rör mig, men jag blir förstås irriterad när andra bemöter varandra på mindre lämpliga sätt.

Men nu har jag i alla fall fått hem den rätta allergimedicinen som jag beställde igår från apotea.se hemsida. Smidigt, kunde se direkt vad som fanns i lager och så hämta på utlämningsstället dagen efter. Tror väl inte på omgående underverk, men till helgen borde det kännas bättre.

Av heroheartdove - 16 maj 2016 21:51


Och denna galning är min!

Av heroheartdove - 16 maj 2016 21:13

Bläh! Jag är febrig och förkyld, sitter under en hel bunt med filtar framför teven. Vissen i morse, ringde och sjukanmälde mig innan jag sov en timme till. Ringde vårdcentralen och pratade allergimedicinering och shoppade sedan medikament på nätet. Bara att hämta på travcaféet imorgon, skönt att slippa köa på segt apotek och så har de ändå inte allt man vill ha. Sedan sov jag några timmar till innan jag masade mig ut till stallet. Mock och foderfix som vanligt innan jag hämtade in hästen. Hon har vilat i fyra dagar, så jag kände mig tvingad att göra något med henne idag. Blev lite skritt och yttepytte trav och galopp i ridhuset. Max en halvtimme, frös så jag skakade efteråt.

Av heroheartdove - 14 maj 2016 22:44

Eurovision Song Contest -16 i Ericsson Globe Arena med Petra Mede och Mums Mums som programledare. Och Frans sjungandes för Sverige. Jag har bunkrat upp med ostfondue, bröd, vin och pepsi. Och ett gäng värmeljus. Mys-pys i najsligt sällskap av Lill-snottran.


Men jag är så förbaskat trött!! Somnade rätt fort igår (i natt) och sov till larmet gick i morse. Mata vovve och sedan stallet hela dagen. Inbokad som fotograf, men fick huxflux vara speaker också.


Så blev uppehållen längre än planerat med tävlingarna och hann inte med att rida hästen. Gjorde dock inte så mycket, för det blåste verkligen isvindar ute. Jättekallt, värsta väderchocken efter förra veckans sommarhetta. For förbi Ayakos Sushi på vägen hem för middagsinköp.


Får väl se om jag orkar titta klart på hela tjotabataljen eller om jag bangar ur och kryper till kojs istället, har nämligen utsläpp av pållinutter imorgon bitti.

Av heroheartdove - 13 maj 2016 22:23

Luuuugnt på jobbet idag, så jag kompade ut efter knappt fyra timmar och for hem till väntande vovve. Hade planerat för LCHF-pizza till middag och nu när jag var hemma i god tid kunde jag tillreda den som man ska enligt receptet. Blandade ihop kycklingfärsen med kryddor och mozzarella och kavlade ut den. Gräddade den sedan i ugnen, alldeles gyllene blev den!


Den fick ligga framme och svalna medan jag tog med mig vovvan och for till stallet. Tog vägen förbi Max för inköp av "lunch", en lyxmilkshake med hallon och saltlakrits. Min nya favorit, så himla god!


Promenad, mock, foderfix och babbel med stallkompis innan hemåt via köpcentret. In på Bolaget för shopping av en flaska Masi Bonacosta och en Coffee Pinotage. Sedan Ica Kvantum där det bara blev en massa onyttigt gottis: chips, crostini, jordnötter, sjögräschips och pepsi.


Och så hem. Packade upp allt, matade hunden, promenerade med den igen och gjorde klart pizzan. En massa fyllning la jag på: krossade tomater, skivad kokt skinka, mozzarella, svarta oliver, finhackad charlottenlök och riven ost.


Äta framför teven som vanligt, pizzan är verkligen mättande, har så att jag klarar mig under morgondagens fotouppdrag. Växlat vidare mellan teve och dator och även piffat naglarna. Nu måste jag vara noggrann med att ha på nagelolja så att de får vara fortsatt fina.

Om heroheartdove

Senaste inläggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards