Alla inlägg under maj 2016

Av heroheartdove - 12 maj 2016 22:56

Full fart igår med hopp och studs med barnets dagisgrupp och hundbus.


Då blir man trött dagen efter...

Av heroheartdove - 12 maj 2016 22:20

Klunkar i mig en massa vatten på jobbet. Tar (fortfarande) med mig hemifrån eftersom jag inte vågar dricka magsjukevatten från jobbets ledningar. Dricker inte ens tillredda drycker från automaterna. Vid första fikarasten dricker jag medhavd havredryck och under resten av dan inklusive lunchen blir det vatten. Och nu har jag skaffat ett "Mat på jobbet-kort" från Convini, så kan enkelt shoppa en dricka (eller annat onödigt gottis) om vattnet tagit slut till eftermiddagsrasten. Hittills har jag haft vattenflaskor från norska Imsdal, men de är lite onödigt stora. Tror att de rymmer typ 0.6 liter och jag gör sällan av med allt. Men jag vill inte ha vilken flaska som helst, ska vara blåaktig så att vattnet ser fräscht ut och helst vara lite annorlunda så att den "sticker ut" bland alla andra flaskor som folk släpar runt på.

Så fann jag den här, helt underbar!

Jag har sett reklam för den här sportdrycken tidigare och när jag nu var i behov av en ny vattenflaska fick jag en anledning att prova den löjligt dyra drycken. God! Utvecklad av Vitaminwell i samarbete med Zlatan Ibrahimovic. Elektrolyter (typ salter) och vitaminer. Och sockerfri!

Jag skulle ha invigt den på jobbet idag, men barnet var magsjukt och febrigt imorse så jag fick vabba mellan klockan 8-12. Sedan kom maken hem och löste av mig så att jag kunde åka till hovslagaren med hästen.

Hängläpp deluxe.

Make och barn kom i alla fall iväg med tåget för att fara norrut till farmor. De kommer hem igen på söndag och det är så himla skönt att få vara helt själv hemma! Köpte sallad till middag idag. Enklare hopplock med mixat grönt, räkor och krutonger. Kompletterade det med halloumi som jag brynte i olja. Lite senare panerad camembert med sylt. Mums!

Av heroheartdove - 11 maj 2016 01:21

Handlar om gårdagen egentligen. Hjärtehästen fyllde nämligen år igår. 10 år! Helt otroligt, kan inte fatta att hon nu verkligen är en vuxen häst och att jag haft henne i sju år. Underbara år!


Jag är otroligt glad och tacksam över att få ha henne i mitt liv, men samtidigt sörjer jag förlusten av ÖGONSTENEN. Faktiskt samma födelsedatum som hjärtehästen, men sex år tidigare. Jag sålde honom på hans sjuårsdag och trodde att han skulle få det bra hos sina nya människor, men tyvärr gick det lite galet. Jag ångrar inte att jag sålde honom, men jag tycker att det är tråkigt att man inte tog vara på de kvaliteter som han hade.

Av heroheartdove - 9 maj 2016 07:47

Jag sov visst ändå i natt, för jag vaknade till den här snuttebilden!

Av heroheartdove - 9 maj 2016 00:10

I natt sover jag i teve-fåtöljen. Är så sanslöst snorklig i nosen och har haft jättesvårt att sova (liggandes/halvsittandes) i sängen den senaste veckan att jag måste prova något annat nu. För det är helt galet hur allergin slagit till nu. Visserligen exploderade "allt" i måndags i och med försommarhettan, men nån måtta brukar det ändå vara! Telfast till och med i fredags och ny alkergimedicin under helgen, vet inte om bytet spelar in? Har växlat lite under våren och inbillar mig att telfasten funkar bättre? Vill inte boosterdosa med kortison på kvällen, men nu blev jag så illa tvungen.

Kikar på The Blue Planet på BBC Earth med David Attenborough som narrator, älskar hans röst, tonläge, frasering. Men växlar över till lite fölvakning också.

Av heroheartdove - 6 maj 2016 23:50

Nu har jag haft mina dygnet-runt-kompisar i två veckor och jag är ordentligt less på dem! Minst två veckor till liksom...! Kan förhoppningsvis skifta till lite mjukare vänner, men helt fri lär jag ju inte bli. Inflammation i tummens senskida... Hos häst tar det flera månader att läka ut en senskada och på det en lång rehabilitering och försiktig igångsättning.

Fått skav av dagsstödet så har en tunn "strumpa" under som skydd.


Originalnattstödet har jag aldrig riktigt gillat, tycker inte att jag får rätt stöd av det. Kompletterar med att extra för tummen ovanpå, känns bättre, men blir varmt, tjockt och klumpigt.


Har i alla fall kunnat vila mig från jobbet för jag har vabbat den här veckan med pollenallergiskt barn. Provat lite clarityn i sirapsform så snorklandet har väl blivit lite bättre. Och själv mixtrar jag också med lite mediciner. I samband med akuta bronkiten i höstas föreslog behandlande läkare två sorter som skulle kombineras för bästa effekt. Nytt och modernt jämfört med tidigare medicin, tyckte doktorn. Men jag vette 17? Känns väl som det brukar, om inte värre? Specialisten på UAS' allergiklinik tyckte (för en massa år sedan) att telfast 180 och prednisilon var perfekt för mig och mina allergier. Så ska nog ringa husläkaren och höra om jag inte kan få fortsätta med det som ju hittills funkat bra/bäst?

Av heroheartdove - 5 maj 2016 23:44

Fortsatt varmt och soligt så grillen åkte fram idag! Barnet blev eld och lågor medan vi plockade fram allt under tiden maken fick sticka och handla kryddkorvar, majs, paprika och potatissallad.

Om heroheartdove

Senaste inläggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards