Direktlänk till inlägg 25 februari 2017
Ikväll åt vi middag på flerfaldigt prisbelönta restaurangen Frenchi. Bord bokat till klockan 18:15 och restaurangen var som väntat fullsatt. Medan vi hängde av oss kläderna kom det ett sällskap på fem personer, de fick vända i dörren. Klokt av mig att boka bord tre veckor i förväg.
Vi fick ett trevligt runt bord i ett lite mindre rum. Maken på en stol, barnet och jag i en skön soffa. Och perfekt med soffplats, där kunde barnet "halka runt", röra sig och pyssla med målarboken som vi hade med som förströelse. Lokalen i övrigt var trevlig, ganska dov belysning och mjuka nedtonade färger. Vi beställde varmrätter och fick lite bröd, picklade rotfrukter och hummus som aptitretare.
Varmrätterna var mycket bra och bra tilltagna i storlek. Barnet åt en oxburgare med gruyere (eller vad nu osten heter), brioche, tomat och pommes frites. Ketchupen serverades elegant i en skål bredvid.
Jag åt entrecote med tomater, beasås och nån annan stark röra som påminde om hummus, men med chilisting.
Maken valde kalvbiff med några asiatiska smaker, var bra tydligen.
Till efterrätt valde jag creme brulee, maken crêpes suzette och barnet chokladsorbet.