Direktlänk till inlägg 12 maj 2017
Skitapp! Jag har hittills varit nöjd med Bloggplatsen som "bloggleverantör", men nu vette sjutton? Appen stänger ner och loggar ut och loggar in en när man ska ladda upp bilder. Helt värdelöst när man skrivit en lång text och så... Poff, allt borta! Gör om, gör rätt, finns andra leverantörer att använda sig av!
Anyway, det har varit en rätt schysst vecka även om jag fortfarande är väldigt fölsjuk. Dagvill har jag varit dessutom, vabbade i måndags och jobbade kort dag i tisdags då jag skulle på läkarbesök under eftermiddagen. Vettig läkare som var väl påläst från besöket hos sköterska för drygt en månad sedan samt äldre journaler från primärvården och specialistläkare. Dessutom hade hon bestämda åsikter angående skiftarbete och depressioner, ska bli intressant att höra vad cheferna kommer fram till.
Annars har jobbet rullat på riktigt bra. Både igår och idag har jag kört maskiner och avslutat med administrativt jobb. Trivs i min lilla vrå där jag får utnyttja mina datascills till max.
Lyxade dessutom till tillvaron med lite köpelunch idag, skippade tråkiga matlådan och drog till ChopChop istället. En rejäl portion med stekt ris och "Onion Beef", mums!
Mer lyx till middag: ekologisk och kravmärkt färsk kyckling från Reko. Långsamt uppfödda kycklingar vilket ger textur och smak åt köttet som är lite mörkare än konventionell kyckling. Dessutom låter man skinnet vara kvar vid styckning vilket tillför ännu mera smak och naturligt fett.
Jag saltade och pepprade på undersidan och penslade översidan med en marinad på olja, japansk soja, chiliexplosion och farinsocker. Brynte bitarna i den stora gjutgärnspannan och lät de sedan gå klart i ugnen med skinnsidan upp. Penslade med glaze och spad några gånger och tog ut när skinnet var knaprigt och köttet vitt.
Medan kycklingen stod i ugnen, riset fick mjukna och såsen bli varm tog jag mig ett glas vin ute på altanen, lite värmande sol idag minsann!
Sedan kunde jag lassa på mat på tallriken och njuta!
Och ja, jag skryter om min egen matlagning även om det är råvaran som står för förtjänsten. Jag har läst om Reko's kycklingar på nätet och även sett film på Facebook. Man får tycka vad man vill om djuruppfödning för ätandets skull bara man inte blir helt extrem och rabiat i sina åsikter. Familjen äter kött, men vi försöker tänka på ursprung: alltid svenskt kött och gärna närproducerat. Väljer schysst djurhållning så långt det är möjligt.
Men hur har jag nu lyckats med detta inlägg, appen suger ju när man laddar upp bilder? Jo, loggade in och skriver via den vanliga webbsidan. Suger tid och ork, men hellre det än att tappa ett helt inlägg.