Alla inlägg under maj 2017

Av heroheartdove - 12 maj 2017 23:21

Skitapp! Jag har hittills varit nöjd med Bloggplatsen som "bloggleverantör", men nu vette sjutton? Appen stänger ner och loggar ut och loggar in en när man ska ladda upp bilder. Helt värdelöst när man skrivit en lång text och så... Poff, allt borta! Gör om, gör rätt, finns andra leverantörer att använda sig av! 


Anyway, det har varit en rätt schysst vecka även om jag fortfarande är väldigt fölsjuk. Dagvill har jag varit dessutom, vabbade i måndags och jobbade kort dag i tisdags då jag skulle på läkarbesök under eftermiddagen. Vettig läkare som var väl påläst från besöket hos sköterska för drygt en månad sedan samt äldre journaler från primärvården och specialistläkare. Dessutom hade hon bestämda åsikter angående skiftarbete och depressioner, ska bli intressant att höra vad cheferna kommer fram till. 


Annars har jobbet rullat på riktigt bra. Både igår och idag har jag kört maskiner och avslutat med administrativt jobb. Trivs i min lilla vrå där jag får utnyttja mina datascills till max. 


Lyxade dessutom till tillvaron med lite köpelunch idag, skippade tråkiga matlådan och drog till ChopChop istället. En rejäl portion med stekt ris och "Onion Beef", mums! 


Mer lyx till middag: ekologisk och kravmärkt färsk kyckling från Reko. Långsamt uppfödda kycklingar vilket ger textur och smak åt köttet som är lite mörkare än konventionell kyckling. Dessutom låter man skinnet vara kvar vid styckning vilket tillför ännu mera smak och naturligt fett.


Jag saltade och pepprade på undersidan och penslade översidan med en marinad på olja, japansk soja, chiliexplosion och farinsocker. Brynte bitarna i den stora gjutgärnspannan och lät de sedan gå klart i ugnen med skinnsidan upp. Penslade med glaze och spad några gånger och tog ut när skinnet var knaprigt och köttet vitt. 

   


Medan kycklingen stod i ugnen, riset fick mjukna och såsen bli varm tog jag mig ett glas vin ute på altanen, lite värmande sol idag minsann! 


Sedan kunde jag lassa på mat på tallriken och njuta!

Och ja, jag skryter om min egen matlagning även om det är råvaran som står för förtjänsten. Jag har läst om Reko's kycklingar på nätet och även sett film på Facebook. Man får tycka vad man vill om djuruppfödning för ätandets skull bara man inte blir helt extrem och rabiat i sina åsikter. Familjen äter kött, men vi försöker tänka på ursprung: alltid svenskt kött och gärna närproducerat. Väljer schysst djurhållning så långt det är möjligt. 


Men hur har jag nu lyckats med detta inlägg, appen suger ju när man laddar upp bilder? Jo, loggade in och skriver via den vanliga webbsidan. Suger tid och ork, men hellre det än att tappa ett helt inlägg. 

Av heroheartdove - 12 maj 2017 20:43

Con Modello, Masi esprime alla perfezione la tradizionale convivialitā delle Venezie, Modello proviene dai vitigni coltivati con cura in particolare nelle tenute Stra' del Milione. Fruttato e moderno, ha un'ottima struttura e under perfetto equilibrio tra freschezza, aciditā e tannini morbidi. La parola Modello deriva dal latino "modus": significa punto di riferimento, autentico e inimitabile.

Av heroheartdove - 8 maj 2017 23:40

Nu är det vår och Facebook översvämmas av en massa bilder på fina föl. Jag är partisk och tycker att hjärtehästens uppfödare (hittills) har fått de allra finaste. Tre stoföl än så länge, väntar tre föl till, varav en skulle kunna vara en för mig även om färgen är "fel". Dessutom har hon en åring som jag är riktigt, riktigt förtjust i. Åringen är av samma modell/typ och färg som hjärtehästen, säkert därför som jag gillar den, men jag tror faktiskt att åringen har bättre gångartskvaliteer också. Men jag ska ju inte ha någon (ny) häst... Det funkar att vara medryttare, men det är lite jobbigt ändå, man är liksom utlämnad till ägaren och dess goda inställning. Ägaren styr och bestämmer när jag får rida och vad som ska göras, det respekterar jag, och jag är glad och tacksam för att jag har några hästar som jag får gratisrida på. Men jag känner samtidigt att jag vill mer. Det ÄR jätteskönt att inte ha hästägaransvar och en massa utgifter, men jag saknar att kunna planera och köra på efter ett upplägg som passar mig, att inte kunna ta vid efter gårdagen eller få mocka och fixa foder på precis mitt sätt. Nu när jag ser en massa bilder på föl och unghästar rycker det i hästägartarmen. Jag VET att jag inte har möjlighet att skaffa någon egen häst nu, men kan ändå inte låta bli att drömma, fantisera. Att köpa ett föl eller en åring nu innebär att den skulle få gå på lösdrift åtminstone 1,5-2,5 år och växa till sig. När det sedan är dags att ta hem och börja jobba med den är barnet större, mer självgående och då skulle det kanske fungera med häst i familjen igen? Tanken är ju också att jag ska ha ett nytt jobb och att det då skulle funka med de löpande kostnaderna också. Som det är idag kanske jag skulle ha råd att ha en unghäst på lösdrift, men inga pengar att lägga på själva inköpet. Jag vet att hjärtehästens uppfödare gärna skulle sälja till mig igen och jag tror att hon skulle kunna gå ner lite i pris, men ändå? Det är ändå cirka 65 tusen som vi pratar om. Nå, tankarna snurrar och jag har i alla fall bestämt mig för att kolla på hennes hästar när alla föl är födda, får ta det därifrån sedan.

Av heroheartdove - 8 maj 2017 19:40

Vi var ju hos mamma i helgen och planerade då in lite gemensamma aktiviteter. Maken och jag har semester under "mudsommarveckan" och inleder den ledigheten med en heldagsutflykt på söndagen. Först åker vi till Tom Tits i Södertälje.

Jag surar visserligen över högt inträde och noll rabatt vid förköp, men vi lär gå ändå, tror att det blir roligt för barnet.

När vi ändå är borta i Södertälje är det inte långt till Taxinge Slott, typ en halvtimme med bil bara, så då åker vi dit och äter kakor!

Där har de en så kallad "kakbuffé", fast egentligen är det ingen riktig buffé så jag surar igen. De har massor (över 50) av olika sorters kakor, tårtor och annat bakverk och fika, men man får betala styckpris. Det hade ju varit schysstare med bara småmodeller av varje godbit och sedan en äkta buffé där man pröjsar en summa och äter tills man mår illa.

Under resten av semesterveckan planerar vi in fler dagsutflykter: Åland med Ekerölinjen, Furuviksparken och äventyrsbad i Västerås.

Sedan jobbar vi några veckor igen, men bryter vardagen med ett besök hos stans senaste trendrestaurang Miss Voon.

Vi lämnar barnet med Onkel och går ut med mamma och hennes sambo och finäter med en vidunderlig utsikt över stan. Spännande!

Därefter har vi ytterligare tre veckors semester från sista veckan i juli och två veckor in i augusti. Den första veckan är vikt för Norrland, det blir väl några dagar i stugan i Jämtland, men också upp till svärfar i Skellefteå. Vi hoppas också kunna göra en sommarkryssning till Helsingfors (i lyxhytt) och gå på zoo/tivoli i lite fint väder, men det beror lite på hur jag fördelar skattepengarna.

Av heroheartdove - 8 maj 2017 13:15

Jag har en norrlandsvän som gör fantastiskt fina armband i mjukaste renskinn. Här snackar vi äkta samiskt hantverk med en "custom touch".

Fyra stycken armband har jag nu och jag älskar dem allihopa. Det rosa är mitt senaste.

Av heroheartdove - 6 maj 2017 22:11

Idag blev det en något splittrad sovmorgon innan familjen stack iväg till mamma. Hennes sambo är nere i Göteborg för att hälsa på barn och barnbarn, så då passar vi på att ses lite extra över helgen. Tog vägen förbi bolaget (se tidigare inlägg) och lämpade i princip bara av barn och lite packning innan vi for vidare till ponnyn. Mockade och fixade foder, hoppade över ridningen för att få lite mer egentid med maken. Vi tog en promenad längs en rullstensås innan vi åkte tillbaka till mamma.


Fikade och pratade lite om säng till barnet och så hux-flux blev det så att maken och jag stack iväg till Ikea och köpte ny säng.

Barnet har hittills legat i den gamla spjälsängen, men nu börjar den verkligen bli för liten. Så ny säng, lakan och örngott.


Som alltid lax till middag hos mamma, tjatigt. Jag hoppade över riset och åt bara romsås och broccoli till fisken.


Och så såg jag ett inlägg på fejjan dom Lill-snottrans uppfödare lagt upp, en bild på en av hennes "stamfäder" och favorithundar tillsammans med arvtagaren tillika sonen till favoriten. Och det är ju faktiskt en helbror till Snotterråttan, så jag kunde inte låta bli att klippa ihop bilderna, nog ser man likheterna?!

Av heroheartdove - 5 maj 2017 23:25

Fredag, ytterligare en arbetsvecka (dock bara fyra dagar) till ända och över två månader utan någon sjukskrivning. Sistnämnda tycker jag tyder på att jag faktiskt gått med nåt skit i kroppen och som jag blev av med i samband med influensan. Visst, jag är rejält snorklig nu (allergi) och jag har varit trött och huvudvärkig, men den där ständiga feberkänslan har jag sluppit och det är otroligt skönt.

Bra avslut i alla fall på veckan, maskin i produktion tillsammans med mycket socialt trevlig arbetskamrat. Mycket babbel, bus och skoj, skönt att kunna ha en lättsam inställning, men ändå jobba på bra!

For hem efter jobbet och vidare ut till den långbente tysken. Mock och foderfix, men det var så fint väder så jag lät honom vara kvar ute i hagen, nöjde mig med lite klappar och morotsgos.


Tankade bilen på vägen hem samt svängde förbi min frisörska, om två veckor fixar vi till rödfärgen. Därefter var jag och köpte kebab eftersom det är "kebabens dag" idag. Köpte inte på vanliga stället idag utan ett annat som jag handlat en del från tidigare. Var lite billigare, men inte lika gott, till exempel så använde de sig inte av nygräddat bröd utan tog ett färdigt som de snabbvärmde. Nä, jag kommer fortsätta handla från det andra stället.

Om heroheartdove

Senaste inläggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards