Direktlänk till inlägg 6 juni 2017
Just nu är det lite trendigt med mat och dryck: äta fint ute eller laga lite finare hemma. Jag har alltid varit intresserad av matlagning (och bakning) och att kombinera det med ett bra vin. Jag går på vinprovningar, besöker mat- och dryckesmässor och experimenterar i köket.
Till middag idag fick det bli Pad Thai med färdig såsbas. Jag wokade kyckling och vitkål i en stor panna, tillsatte såsen och tillredda ridnudlar. Borde ha lagt till antingen lite kinesisk soja eller annat "färgämne" för woken blev rätt blek, får tänka på det till nästa gång. För jag kommer att laga det igen, blev jättegott!
Dagens dryck att recensera är Sangria, Spaniens "turistdryck". Jag har inte druckit det tidigare, men då mamma och hennes sambo nyligen varit på Menorca så hade de med sig en liten flaska till mig.
Extremt turistig flarra, men vad 17? Innehållet var så där... Rätt lättdrucket (vilket jag antar är meningen), men inget för mig.
Jag har har också gjort i ordning min jobbmat till imorgon. Provar ny frulle till förmiddagsrasten, fullkornsdryck (från Nestlé som jag vet att folk har åsikter om) och kör på sallad till lunch. Förberedelserna inför Beach 2017 har inletts på tok för sent.