Senaste inläggen

Av heroheartdove - Torsdag 18 jan 21:00

I tisdags fick vi snö och genast blev världen så mycket ljusare! Jag hoppas verkligen att snön får ligga kvar ett tag nu och det får gärna komma några decimeter till.


Lite frusen med halsont, så ställde faktiskt in dagens jogging. Men igår promenerade jag i alla fall med vovven.


Jobbet rullar på, bökar vidare med min stororder med blandad framgång. Tycker det är lite knasigt att ge mig en sån stor grej utan riktigt bra stöttning. Jag blir inte helt lämnad vind för våg, men känner ändå att jag skulle vilja ha bättre överlämning av sådana här grejer. Och så tror jag att lider av "siffer-dyslexi". Vi jobbar ju ständigt med en massa siffror i olika excelblad och jag märker att jag emellanåt blandar om siffrorna trots att jag verkligen försöker dubbelkolla så att det blir rätt.

Av heroheartdove - Tisdag 16 jan 22:41

Sådärja, i full (snö)storm inledde jag träningen med mål om en lite mer trimmad kropp. Tänker som sagt inte bli extrem på något sätt, men vill få till lite intensivare motion än vad powerwalksen ger. Mjukstart med intervaller: jogga tre lyktstolpar, gå två stolpar osv. Räknade inte antalet repetitioner, men blev nog ungefär 50/50. Jobbigare än vad jag väntat mig och dessutom var vädret skittrist, men jag höll ut och jobbade på hela rundan. Inget att imponeras över, men jag måste ju börja och då bättre att börja lätt så att jag inte tröttnar direkt.

Jag hade tänkt köra tre pass i veckan resten av januari (tis, tor, sön), samma runda hela tiden, men förhoppningsvis känna att det blir lättare och lättare. Känns det bra när januari är slut byter jag bansträckning till en runda som är ungefär lika lång, men med nån liten backe. Sedan successivt förlänga joggintervallerna och korta de när jag går. Den totala längden på rundan ser jag som ganska irrelevant, det viktiga är att jag kommer ut och rör på mig så att jag blir lite andfådd och inte slutar efter några få gånger utan kör på under våren. Mån + ons kör jag på med powerwalks, fredagar rider jag och lördagar vilar jag helt och hållet.

Borde kanske äta nyttigare, men ingen idé med för många förändringar direkt. Jag har skippat ProPud Milkshake och kvarg till frukost och lunch och kör på med näst intill komjölksfri kost istället. Digestivekex till frukost och en mer "lagad" lunch. Det får bli frysta "thaikuber" från vanliga icabutiken varvat med färska lådor från Ahaanthai. Med fylligare lunch håller jag mig mättare och orkar med eftermiddagarna bättre. Äter middag vid artontiden och tack vare en stadigare lunch blir jag sedan Inte hungrig under kvällen så att jag går och småäter.

Thaikub med kyckling och jordnötssås

Av heroheartdove - Söndag 14 jan 23:50

Nä, tänker inte spjäka mig och jag gillar ju att äta och dricka gott, men jag ska försöka röra på mig ännu mera än de oregelbundna powerwalksen med hunden. Att springa är inte riktigt min grej, men tänkte faktiskt försöka lite. Börja mjukt med en runda som är ca 2,5 kilometer, men inte springa ett helt varv i sträck utan köra intervaller med lyktstolpar som riktmärken. Sen om jag springer mellan två, tre eller flera stolpar, och hur lång återhämtningssträcka jag behöver, det får jag se. Hoppas gå ner några kilon i vikt samt minska magomfånget lite. Jag har inte "tjockisångest", men känner ändå för min egen skull att jag behöver bli mera rörlig.

Så jag tänker fortsätta äta gott som tidigare, och nu när jag var gräsänka blev det verkligen mycket!

Pasta med kyckling soltorkade tomater


Kyckling med röd curry och ris


Pasta med chorizo och chili


Wokad biff med peppar, vitlök och ris


Hur sjutton ska jag lyckas bli smal?! Fast "bli smal" är egentligen fel uttryck. Jag tänker väga mig, men inte föra någon hysterisk statistik, och jag tänker inte mäta midja och lår. Ska äta precis som vanligt (dock strikt komjölksfritt eftersom magen blir så bråkig annars) och hoppas det räcker med lite mer intensiv (och mer regelbunden) motion. Outtalat mål är att känna mig mer i form när vi åker till Helsingfors över påsken och vara i hyfsad form när vi åker till Cypern i början av maj. Fungerar det får väl det tredje målet vara att nån gång i sommar orka med riktiga joggpass på cirka 3-4 kilometer.

Av heroheartdove - Lördag 13 jan 14:11

På grund av lite oklara orsaker kommer tjejen som fixade mina naglar innan jul inte fortsätta jobba med detta. En himla massa "hysch-hysch" och lite fult hanterat mot kunderna tycker jag. Nageltjejen nere på stan som jag gått till tidigare är lite för dyr och dessutom väldigt uppbokad, så jag bokade tid hos nagelsalongen i lokala köpcentret till idag. Lite opersonligt och löpande-band-känsla, men billiga och effektiva. Återstår att se hur naglarna sitter. Idag blev det bara en kompletterings påfyllning med enfärgat lack, 400 kronor. Prisvärt! Funderar på fransk ombre (faded french) nästa gång, men det är ju kul med glitter och pastell också.

Av heroheartdove - Tisdag 9 jan 23:59

Nej, vi har ju inte provisionsbaserade löner och därför blir det ingen tävling i "vem som säljer mest", men det är klart att det är roligt att få ro i land några affärer. Jag slängde ett öga på jobbmailen nu ikväll innan jag stängde av datorn (efter nöjessurfning) och såg att jag fått en order lagd från en ny kund. 1350 USD i marginal i ett litet nafs så där, kul!

Hur som helst. Jag jobbar full tid och försöker vara en schysst mamma (och hustru) samtidigt. Jag kan sakna att ha egen häst samtidigt som det är väldigt kul att kunna göra saker mer familjen. Vi var ut till ett friluftsområde i söndags, tände en liten brasa och grillade falukorv.


Idag hann jag inte mer än att kliva innanför ytterdörren så kom barnet sättandes och ville baka chokladbollar med kaffesmak. Således var det bara att kavla upp ärmarna och greja med det.

Jag har en gammal receptbok som jag fick som barn: Vi gör godis, med lättläst text och tydliga bilder, och den fick barnet jobba efter. Hjälpte honom förstås, men det märks verkligen att det har lossnat bra med läsningen för honom nu. Och chokladbollarna blev riktigt goda!

Av heroheartdove - Lördag 6 jan 23:48

Mysiga timmar med familyn idag. Började med att vi alla åkte till Svartbäcken där jag hämtade och betalade två jackor och en fleecetröja i fin kvalitet som jag köpt begagnade åt barnet. Sedan var vi och fikade på kondis. Kaffe och bulle för maken, kaffe och räkgiffel för mig samt pannkakor och en avslutande chokladboll för barnet.


Kyligt ute, men vi var till två olika lekparker ändå så barnet fick rejsa runt lite. Snotterråttan spanade in en ekorre som hon nog gärna jagat lite.


Sedan var vi och köpte lego eftersom barnet fått pengar av mormor och farfar att köpa vad han ville för. Avancerat lego! Barnet fyller åtta år i slutet av augusti, ändå bygger han ihop modeller avsedda för 9-14 åringar utan hjälp av oss päron.


Det är verkligen härligt att ha tid (och pengar) att spendera med/på familjen, men jag kan ändå inte låta bli att tycka om att få vara helt solokvist emellanåt. Är ju ensambarn utan överflödiga kompisar och behöver få andrum då och då. Maken och barnet åker till farmor i Norrland på onsdag, jag kör dem till tåget efter jobbet, och kommer tillbaka vid lunch på söndag. Fyra kvällar/nätter helt själv: lufsa runt i fulkläder, äta onyttigt lyx, sova på tvären i sängen... Jo, jag ser fram emot det!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se