Senaste inläggen

Av heroheartdove - Torsdag 25 jan 23:52

Så var vintern borta, skittrist! Det kom knappt en decimeter snö natten mot igår (onsdag), men under dagen töade det för att sedan övergå till regn under kvällen. Idag är all fin snö borta, mestadels barmark och vattenpölar. Åkte till köpcentret efter jobbet och shoppade nya gummistövlar åt grabben. Fötterna växer rätt snabbt och han dliye/nöter ut dem fort, så handlade på Skopunkten. Kanske inte superkvalite, men duger under tillväxten. Men dagens stövlar var faktiskt lite dyrare, och kändes mer robusta med bra gummi och en riktigt rejäl traktordäckssula.

Av heroheartdove - Söndag 21 jan 22:03

Igår hade vi lagom sovmorgon innan jag åkte till mamma och hämtade våra längdskridskor. Sedan var familjen ut till Fjällnora Friluftsområde och trängdes med "en miljard" andra människor. Vi höll oss på den korta plogade slingan mitt för badplatsen och åkte den ett antal varv. Barnet tog sig runt två varv och maken och jag turades om att åka lite fortare med hunden, 4-5 varv åkte nog jag, kanske 1 kilometer per varv.

Sedan försökte vi grilla, men folk är ju helt rabiata! "Träng dig fram och skit i andra", typ. Så vi grillade bara en liten stund med total avsaknad av mysighet. Tur att hunden är fin i alla fall.


For via Sushi of Sweden på väg hem för att äta luddag. Jag hade vunnit en recensionstävling och hade 10% rabatt på ett köp, så det utnyttjade vi. Mums!


Kallt idag, minus tretton på morgonen. Vis av gårdagens idioter åkte vi tidigare till Fjällnora idag och "paxade" en plats vid en grillplats lite längre från stranden (där de flesta kliver på, grillar etc). Maken och barnet värmde upp runt den korta rundan innan de provade en längre slinga, kanske 2-3 kilometer. Jag och vovven stack på långtur och åkte runt hela skön! Nästan elva kilometer (över 1 mil!) och blev faktiskt inte så trött. För att vara totalt otränade, både hunden och jag, så tycker jag att vi höll ett bra tempo. Går jag in i träningsappen så ser jag också att vi höll en väldigt jämn snittfart hela tiden.


Nytt grillförsök idag som gick mycket bättre. Fick sällskap av två barnfamiljer (de kände varandra) där både barn och vuxna var jämnåriga. Trevligt prat och mycket bättre stämning runt lägerelden.

Av heroheartdove - Fredag 19 jan 22:33

Idag fick matlådan med het thaimat följa med hem från jobbet helt orörd. Hux flux bestämde sig nästan alla (7 av 10 som var på plats) för att gemensamt beställa pizza till lunch. Lite onödigt kanske, men sådana här spontana gemensamma aktiviteter gör mycket för trivseln.


Jobbade till halv fyra (som alltid på fredagar) och åkte då till Bauhaus för att köpa ett nytt hänglås att ha på klädskåpet som jag hyrt vid ridskolan. Skönt att slippa ha alla grejer i bilen och eftersom jag i princip bara rider på klubben numera så är det enklare att ha ett förvaringsskåp där. Nå, köpte ett fyrsiffrigt kodlås, samma variant av lås som satt på sadelkammaren där fläckiga ponnyn bodde (bor). Känns relativt robust och med fyra siffror borde det inte vara helt plättlätt att knäcka koden.

Nå, hem för klädbyte och iväg till stallet. Kul ridpass som nog kommer att ge en del träningsvärk. Kom hem igen strax efter klockan nitton och åt då upp maten som jag skulle haft till lunch.

Av heroheartdove - Torsdag 18 jan 21:00

I tisdags fick vi snö och genast blev världen så mycket ljusare! Jag hoppas verkligen att snön får ligga kvar ett tag nu och det får gärna komma några decimeter till.


Lite frusen med halsont, så ställde faktiskt in dagens jogging. Men igår promenerade jag i alla fall med vovven.


Jobbet rullar på, bökar vidare med min stororder med blandad framgång. Tycker det är lite knasigt att ge mig en sån stor grej utan riktigt bra stöttning. Jag blir inte helt lämnad vind för våg, men känner ändå att jag skulle vilja ha bättre överlämning av sådana här grejer. Och så tror jag att lider av "siffer-dyslexi". Vi jobbar ju ständigt med en massa siffror i olika excelblad och jag märker att jag emellanåt blandar om siffrorna trots att jag verkligen försöker dubbelkolla så att det blir rätt.

Av heroheartdove - Tisdag 16 jan 22:41

Sådärja, i full (snö)storm inledde jag träningen med mål om en lite mer trimmad kropp. Tänker som sagt inte bli extrem på något sätt, men vill få till lite intensivare motion än vad powerwalksen ger. Mjukstart med intervaller: jogga tre lyktstolpar, gå två stolpar osv. Räknade inte antalet repetitioner, men blev nog ungefär 50/50. Jobbigare än vad jag väntat mig och dessutom var vädret skittrist, men jag höll ut och jobbade på hela rundan. Inget att imponeras över, men jag måste ju börja och då bättre att börja lätt så att jag inte tröttnar direkt.

Jag hade tänkt köra tre pass i veckan resten av januari (tis, tor, sön), samma runda hela tiden, men förhoppningsvis känna att det blir lättare och lättare. Känns det bra när januari är slut byter jag bansträckning till en runda som är ungefär lika lång, men med nån liten backe. Sedan successivt förlänga joggintervallerna och korta de när jag går. Den totala längden på rundan ser jag som ganska irrelevant, det viktiga är att jag kommer ut och rör på mig så att jag blir lite andfådd och inte slutar efter några få gånger utan kör på under våren. Mån + ons kör jag på med powerwalks, fredagar rider jag och lördagar vilar jag helt och hållet.

Borde kanske äta nyttigare, men ingen idé med för många förändringar direkt. Jag har skippat ProPud Milkshake och kvarg till frukost och lunch och kör på med näst intill komjölksfri kost istället. Digestivekex till frukost och en mer "lagad" lunch. Det får bli frysta "thaikuber" från vanliga icabutiken varvat med färska lådor från Ahaanthai. Med fylligare lunch håller jag mig mättare och orkar med eftermiddagarna bättre. Äter middag vid artontiden och tack vare en stadigare lunch blir jag sedan Inte hungrig under kvällen så att jag går och småäter.

Thaikub med kyckling och jordnötssås

Av heroheartdove - Söndag 14 jan 23:50

Nä, tänker inte spjäka mig och jag gillar ju att äta och dricka gott, men jag ska försöka röra på mig ännu mera än de oregelbundna powerwalksen med hunden. Att springa är inte riktigt min grej, men tänkte faktiskt försöka lite. Börja mjukt med en runda som är ca 2,5 kilometer, men inte springa ett helt varv i sträck utan köra intervaller med lyktstolpar som riktmärken. Sen om jag springer mellan två, tre eller flera stolpar, och hur lång återhämtningssträcka jag behöver, det får jag se. Hoppas gå ner några kilon i vikt samt minska magomfånget lite. Jag har inte "tjockisångest", men känner ändå för min egen skull att jag behöver bli mera rörlig.

Så jag tänker fortsätta äta gott som tidigare, och nu när jag var gräsänka blev det verkligen mycket!

Pasta med kyckling soltorkade tomater


Kyckling med röd curry och ris


Pasta med chorizo och chili


Wokad biff med peppar, vitlök och ris


Hur sjutton ska jag lyckas bli smal?! Fast "bli smal" är egentligen fel uttryck. Jag tänker väga mig, men inte föra någon hysterisk statistik, och jag tänker inte mäta midja och lår. Ska äta precis som vanligt (dock strikt komjölksfritt eftersom magen blir så bråkig annars) och hoppas det räcker med lite mer intensiv (och mer regelbunden) motion. Outtalat mål är att känna mig mer i form när vi åker till Helsingfors över påsken och vara i hyfsad form när vi åker till Cypern i början av maj. Fungerar det får väl det tredje målet vara att nån gång i sommar orka med riktiga joggpass på cirka 3-4 kilometer.

Av heroheartdove - Lördag 13 jan 14:11

På grund av lite oklara orsaker kommer tjejen som fixade mina naglar innan jul inte fortsätta jobba med detta. En himla massa "hysch-hysch" och lite fult hanterat mot kunderna tycker jag. Nageltjejen nere på stan som jag gått till tidigare är lite för dyr och dessutom väldigt uppbokad, så jag bokade tid hos nagelsalongen i lokala köpcentret till idag. Lite opersonligt och löpande-band-känsla, men billiga och effektiva. Återstår att se hur naglarna sitter. Idag blev det bara en kompletterings påfyllning med enfärgat lack, 400 kronor. Prisvärt! Funderar på fransk ombre (faded french) nästa gång, men det är ju kul med glitter och pastell också.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se