Senaste inläggen

Av heroheartdove - 18 mars 2018 23:22

Det känns lite avlägset att tänka på våren när snön fortfarande ligger rätt djup och det dessutom är runt sex minusgrader på morgonen. Familjen åkte iväg för en promenad tidigt på förmiddagen idag. Planerade väl så att vi fick börja gå i lite skugga för att avsluta i solen över fälten.

Riktigt fint väder ute, rätt krispig kyla, men så fort man kom ut i solen kände man hur den värmde gott. Vi gick en slinga på ungefär 2 kilometer, rätt lagom längd för barnet på morgonen. Men jag kände mig rastlös när vi kommit hem så efter bara en stund stack jag ut en vända till i sällskap av vovven. I vanliga fall när jag går mina längre promenader med henne brukar jag använda sele och flexikoppel så att hon kan röra sig rätt fritt, men nu tog jag ett "jaktkoppel" som ger mig styrsel och lydnad på hunden. Det passade bra för vi gick mer längs trottoarer och bland folk, en sväng på nästan 6 kilometer!

Av heroheartdove - 17 mars 2018 23:29

Skön sovmorgon, vaknade inte förrän kvart över nio och kände mig rätt utvilad, skönt efter de två senaste dagarna. Kom iväg till köpcentret vid kvart i elva och inledde med sushilunch.


Sedan var vi ut till mamma, fikade och busade lite. Försökte fixa lite med min budget och CV:t, men Officeprogrammen i mammas dator (från januari - 11) ville inte funka med de nyare versionerna som mina dokument var sparade i på usb-minnet. Så insåg att jag behövde en ny dator illa kvickt för att kunna komma igång med jobbsöket ordentligt. Vi flyttade runt lite pengar och därefter åkte familjen till Netonnet. Vi trasslade oss igenom hela varuhuset innan vi till slut kom fram till datorerna. Oreda på lagerhyllorna så fick hjälp av en säljare att hitta utvald dator samt produktnyckel till senaste versionen av Officepaket.

En VIT dator, känns väldigt konstigt, men jag vänjer nog mig. Det viktiga är ju inte utsidan utan att den har en schysst prestanda.


Lyckades fixa det mesta av uppstarten själv och fick bara lite hjälp av maken på slutet. Färgen är som sagt lite udda, men matchar fint till de externa högtalarna. Och bra med majoriteten av uttagen på vänster sida, bättre utrymme till höger på skrivbordet.

Av heroheartdove - 16 mars 2018 23:15

Det känns rätt okej ändå. Var på jobbet knappt en och en halv timme. Gjorde klart mina två sista kvoteringar och liksom avslutade allt. Såg till att rensa webbhistorik, återställa lösenord och sådant. Fortsatt märkligt beteende från chefernas sida, men jag försöker att lägga det/dem bakom mig nu.

Pratade med en handläggare på Arbetsförmedlingen när jag åkte hem (Ja, jag har bluetooth-connectad handsfree i bilen) som var riktigt trevlig. Jag har lön till och med den 15/4 så har jag inte hunnit få nytt jobb innan dess blir det till att skriva in sig som arbetssökande den 16:e.

Var hemma till strax före elva och gick då på en timmes promenad med hunden. Därefter teve och lite dator. Dator ja, får nöta på makens laptop tills vidare, men det verkar som att mamma är beredd att sponsra med en egen åt mig. Så jag har surfat runt lite och hittat nån HP-variant hos Netonnet.


Efter en powernap under eftermiddagen åkte jag sedan och red. Tung och trött i huvudet, men trevligt att komma iväg. Däckade framför teven när jag kommit hem. Maken serverade fetaost och olivfyllda färsbiffar med pasta plus en ny spännande öl från Innis & Gunn. Gott flera gånger om. Lite godisdricka hade han också köpt, drack cuben ikväll och tar breezern imorgon.

Av heroheartdove - 15 mars 2018 23:45

Så är jag jobbsökande "i skarpt läge". Ingen förlängning av anställningen och ska jag vara ärlig tycker jag att det hela är rätt dåligt skött. Visst har arbetsgivaren rätt att säga upp en provanställning "på studs", men är man seriös gör man väl inte det? Men det har jag råkat ut för nu.

I slutet av januari skrev jag följande:


Jag skrev ju lite om skrockfullhet, men faktum är att jag inte tror att det spelade in. Avgörande kan nog ha varit att jag inte älskat jobbet till 110% i hjärtat, att jag känt en tveksamhet på grund av det "hysch-hysch" som förekommer. Man säger att man valt att avsluta då jag inte nått upp till deras mål, men vilka var målen egentligen? De är faktiskt inget som kommunicerats ut på ett rakt och tydligt sätt. Löpande feedback och avstämning har i princip varit obefintlig.

Fördelen nu är att det är jag som blivit uppsagd, alltså har jag rätt till A-kassa. Eftersom jag dessutom blev uppsagd med mindre än två veckors varsel får jag lön för motsvarande tid och jag har även förhandlat mig till ersättning under ytterligare två veckor. Ska kolla upp hur det funkar med den "lönen" gentemot a-kasseersättning och anmälan som arbetslös till Arbetsförmedlingen. Naturligtvis är jag ledsen och besviken, men jag försöker att inte gräva ner mig utan ser framåt och hoppas på något nytt inom kort.

Av heroheartdove - 12 mars 2018 23:27

Hoppsan, gammal och förståndig nu då? Nä, jag har ingen åldersnoja även om jag inte kunde låta bli att skriva "inte en dag äldre än 29" på fejjan.

Födelsedagen blev bra, rikligt gratulerad på jobbet och fika med cupcakes på eftermiddagen. Ovanligt många samlades i lilla köket, knökfullt så att flera fick stå! Och på kvällen middag ute på den "finare" kvarterskrogen. Vitlöksbröd med hummus som förrättssnacks och sedan en rejäl grilltallrik.


Ledig från jobbet dagen efter. Riktigt ledig - inte något mailjox alls utan lät allt vara. Traskade på promenad med hunden i en timme på morgonen i hyfsat vettigt tempo.

Även om jag inte går snabbt så blir det rejäla sträckor i alla fall och jag känner mig inte trött efteråt.

I lördags "finmiddag" ute med maken. Förrätt, huvudrätt och efterrätt, lite snopet att det inte bjöds på nån aptitretare innan. Men väldigt god mat ändå, även om efterrättens chokladnudlar påminde mer om bajskorvar än just nudlar. Lyxade till det med varsitt glas cremant när vi kom/till förrätten, en flaska rödvin till huvudrätten och sedan dessertvin .

Av heroheartdove - 8 mars 2018 23:43

Trevlig födelsedagsbild datorn bjussade på!

Av heroheartdove - 7 mars 2018 21:21

Pepsi Cola är bättre än Coca Cola.


Mjölkfri omelett med spansk tapas.


Cupcakes i härliga färger.

Av heroheartdove - 6 mars 2018 23:20

Maken ringde mig på jobbet idag. Inget konstigt med det, vi brukar talas vid dagtid då och då, men idag kom han med beskedet att en gemensam vän från PostNord gått bort under helgen. Maken har väl inte jobbat så mycket med denna person, men jag har gjort det, särskilt under perioderna när jag jobbat kväll/natt. En alltid glad och positiv person, hjälpsam och bekräftande. Blev alldeles tagen och överrumplad, tårarna brände och jag blev tvungen att gå ifrån arbetsplatsen en stund. Det är så outhärdligt orättvist att det är de allra finaste människorna som rycks bort i förtid.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se