Senaste inläggen

Av heroheartdove - Lördag 4 nov 22:40

Inledde dagen ute hos fläckiga ponnyn. Idag hittade vi på en rätt bra slinga på cirka fem kilometer. Lagom lång om man bara skrittar, lite för kort om man lägger in lite trav och galopp. Körde kringelkrokar hem, bytte kläder och for med familjen till mamma. Maken fixade med deras nya skrivare och jag hjälpte mamma med hennes facebook-konto samt fixade gmail åt henne. Hon har använt yahoo hittills, men de har ju så förbannat med skräpig reklam. Åt middag och sedan var vi till kyrkogården och tände ljus.


Hem. Jag är expert på att repa telefonskärmen (alltså plastskyddet, inte själva skärmen egentligen), men de här billigare skydden är ju helt värdelösa! Så har beställt tåligare skydd från Copter till både den privata mobilen är chef jobbnallen. Ska prova ett annat skal också, borde funka med lösa magnetbrickor tillsammans med "omslaget" från Agna och fästet i bilen. En tygklädd laddkabel till maken blev det också. Han nöter sönder en vanlig gummikabel på nolltid så förhoppningsvis håller en i tyg lite bättre.

ANNONS
Av heroheartdove - Fredag 3 nov 22:52

Bus och skoj på jobbet, ridning och avslutningsvis italiensk antipasto med fruktig ripasso. Bra dag!

ANNONS
Av heroheartdove - Onsdag 1 nov 22:25

Nu har vi vridit tillbaka klockorna, ställt tillbaka utemöblerna och laddat för vintern. Typ. Det är mörkt och blött och kallt, skitväder! Och den jävla dieselvärmaren krånglar fortfarande. Efter förra veckans extrabesök hos verkstaden fungerade värmaren fram till i måndags morse, men har sedan varit stendöd. In till verkstaden igen idag, får väl se hur länge den funkar denna gång... Blir det krångel igen får de fanimej byta hela värmaren.

Jag har varit frusen och febrig om vartannat de senaste dagarna. Tack vare mindre fysiskt jobb så har jag i alla fall inte behövt vara sjukskriven. Det är verkligen guld att kunna flexa med sig själv efter dagsform. Och nu är det bara två arbetsdagar kvar denna vecka, sedan hoppas jag att jag verkligen får vila under helgen. Men vi kanske borde lägga om till dubbdäck? Jag har just piffat naglarna så jag tänker inte göra det. Maken är inne på att lämna in på sån där "pop up-bytarfirma" som står i tält vid köpcentren. Det kostar några hundra, men man slipper böka själv. Får väl se vad det blir.

Av heroheartdove - Fredag 27 okt 23:58

Sex veckor på nya jobbet. Idag sjösattes företagets nya telefoni- och växelsystem. Telefoni via Telenor och växel via Dialect. Telefonerna fick vi ju ut för två veckor sedan och då gick det igång direkt med att använda dem som vanliga mobiltelefoner. Nu, via den nya växeln har vi även fått fasta nummer som direkt vidarebefordrar samtalen till mobilerna. Således kommer vi att kunna se om vi får samtal kopplade manuellt från växeln, om det är påringt till det fasta numret och då går automatiskt via växeln eller om man ringt mobilnumret som kopplar direkt. Vi hade en crash course idag för att bekanta oss med systemet och det var väl lite så där. Allt är "molnbaserat" i cyberrymden och vi fick börja med att ladda ner en app för det är via den som vi mobilanvändare kan koppla samtal, vidarebefordra dem, lägga in meddelanden och annat. Appen verkar rätt enkel, men tillräckligt svår för att nån ska missa hur man lägger in att man gått för dagen.

Jag är personen vid röda pilen och jag grejade det galant, men en kollega lyckades inte riktigt lika bra. Men det ger sig nog efter hand. Dessutom ska vi inte behöva ställa in det här varje dag utan det ska funka automatiskt. Klockan 17 kopplas man ur och kopplas sedan in vid 8 på morgnarna, ställer in manuellt gör vi bara när tiderna avviker för kraftigt.

Hur som helst. Jobb till halv fyra idag och därför ställde jag in manuellt att jag gått för dagen och är tillbaka på måndag morgon. Åkte till ridskolan och fick byta häst, den jag skulle ha haft upptäckte jag var svullen kring en senfäste på ena frambenet. Kanske ingen fara alls, men bättre att låta pållen vila och rida en annan istället. Kom hem till en ljuvlig lasagne och ett mycket fruktigt vin!

Av heroheartdove - Torsdag 26 okt 23:45

Jodå, jag har minsann använt telefonen två gånger för att ringa i tjänsten. Ett samtal förra veckan till Storbritannien och idag blev det ett till USA. Känns rätt okej att prata engelska, lite stressad och forscerad är jag nog, men hittar orden hyfsat lätt i alla fall. När jag skriver mail flyter det på näst intill obehindrat.

Och var först på jobbet imorse och fick använda kontorsnyckeln för andra gången. Känner mig som hemma och trivs bra, hoppas få fortsätta.

Av heroheartdove - Onsdag 25 okt 23:18

Nä, men titta vad jag lyckats med!


Den privata e-posten i mobilen! Jag använder tre olika konton för mina privata mail, två stycken ligger via min egen domän och sedan har jag ett googlekonto. De olika mailadresserna används för olika ändamål, så jag tycker att jag "behöver" alla tre. Dock har de med min domän varit låsta till den stationära burken om jag inte gått via webbhotellets sida. Men efter att ha fått in jobbmailen i jobbmobilens e-postprogram blev jag inspirerad att lyfta in de två i den privata mobilen. Sagt och gjort, lite fipplande så är det klart!

Av heroheartdove - Måndag 23 okt 21:51

Att möta någon utan minnen och begär. Uttrycket har säkert funnits en tid, jag hörde det för första gången genom en kompis för säkert tio år sedan. Det handlar om att möta folk, djur, livssituationer med öppna ögon utan att se bakåt på det som varit.

Jag är inte en långsint person, samtidigt accepterar jag inte vad som helst. Jag kommer inte att fira jul med min svärmor i år, hon kommer inte att vara välkommen på julafton då familyn firar med min mamma och hennes sambo. Men om hon vill träffa sitt barnbarn och verkligen ser till att umgås med honom när så sker, då tänker jag inte hindra henne. Men hon måste förstå att hon är (självinbjuden) gäst hos oss, att hon inte kan styra våra tider och rutiner och att hon inte kan rota runt hos oss hur som helst. Jag vill inte att hon hjälper till i hushållet med mat och disk i köket, men jag vill att hon tackar för den mat vi bjuder på, för boendet och för att vi hämtar och lämnar vid tåg och buss. Jag vill att hon umgås med sitt barnbarn när hon är på besök, pauser är okej, men att hela tiden sitta i soffan och läsa, lösa korsord etc medan jag eller maken är med barnet, det protesterar jag mot. Ska hon bara lösa korsord och läsa, då kan hon lika bra stanna hemma.

Utan minnen och begär. Nej, helt och hållet så blir det ju inte. Men jag är beredd att ge henne en chans, om inte annat för att mitt barn ska få en relation med sin farmor.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se