Senaste inläggen

Av heroheartdove - Fredag 21 juli 00:44

Yeah, nu har jag semester i drygt tre veckor. Jobbar därefter två dagar innan det blir fyra arbetsdagar föräldrapenning. Sedan jobb i ungefär fyra veckor innan jag börjar på nytt ställe, spännande!

Inledde min ledighet med en fantastiskt trevlig eftermiddag/kväll i goda vänners lag. Först middag på stationens sushirestaurang och jag mumsade i mig en rejäl bento. Fräsch sushi och jättefin yakiniku och teriakikyckling. Kommer definitivt att äta där igen!


Knallade sedan iväg till stadsträdgårdens scen (och scenområde), köpte öl, fick suveräna sittplatser och babblade en massa häst.


Sedan äntrade Lisa Miskovsky scenen. Jag har knappt hört henne tidigare, men hon var bra, stark röst, musiken härlig och lagom privat och jordnära prat mellan låtarna.


Var duktig och snäll när jag kommit hem, ställde mig och bakade cupcakes åt jobbarkompisarna. Vi har skojat hela veckan om att jag måste bjuda på "fredagsfika" trots att jag är ledig, alltså typ komma in på min lediga dag. Så bakade och pyntade muffinsarna sent ikväll/natt, men däremot får maken ta med sig dem till jobbet.

ANNONS
ANNONS
Av heroheartdove - Söndag 16 juli 23:25

Provade de nya ridbyxorna som jag beställde här om veckan och blev direkt påmind om varför jag sålde det förra paret av samma märke som jag hade innan: det är för låg midja och de är små i storleken. Var klantig och klippte förstås bort alla lappar så kan inte returnera dem, tur att jag är en fena på att sälja begagnat! La ut dem i en salugrupp på fejjan och de blev direkt "bokade", hämtas upp imorgon kväll.

Men jag vill verkligen ha ett par gråa ridbyxor, så surfade runt och hittade ett par i en webbshop till reapris. Rätt storlek i min favoritmodell från favorittillverkaren.

De dumma byxorna till vänster, favvobyxorna i mitten och till höger.


Samma webbshop erbjöd även 20% rea på varor med ordinarie pris så det "råkade" slinka med en pikétröja också i en härlig färg.


Skulle nog behöva en ny ridhjälm också. Den jag har är från 2012, rätt fräsch, men nya säkerhetsnormer gör att jag inte får tävla med den efter årsskiftet. Nu är det väl visserligen inte så troligt att det blir fler tävlingar för mig, men hjälmar är faktiskt färskvaror så det vore inte dumt med en ny. Får när jag kan ta mig råd att köpa en, de kostar ändå runt 2000 kronor.

Men jag köper inte bara en massa nytt utan säljer lite också, även om det inte är lika mycket som innan. Har i alla fall putsat upp mina älskade svarta ridstövlar och lagt ut dem på annons. De är skitfina och jag köpte dem ju förhållandevis rätt billigt med tanke på märke och modell. Jag hoppas kunna sälja dem för 2500 kronor och på så sätt kunna spara de riktigt läckra whiskyfärgade stövlarna med gott samvete.

Av heroheartdove - Lördag 15 juli 22:08

Jag har äntligen hittat en tjing-tjong-butik som säljer äkta tjing-tjong-mat. Så med familjen i släptåg blev det en utflykt till Sollentuna Centrum.

Av heroheartdove - Fredag 14 juli 22:10

Jobbintervju igen igår, träff med VD:n igen plus inköps-/säljchefen. Trevligt babbel i över en timme. Avancerat jobb, mycket att hålla reda på och all kommunikation sker på engelska. Typ fria arbetstider under eget ansvar, men klar fördel att kunna jobba en del eftermiddag/kväll då mycket kontakt sker med USA. Som tidigare så kändes intervjun bra, men jag har lärt mig att inte ta något för givet.

Jobb som vanligt idag, administration i min egen lilla vrå, skönt. Vid halv två fick jag mail från gårdagens VD. Jodå, de ville gärna erbjuda mig jobb hos dem! Så i september nån gång (beroende på när PostNord släpper mig) börjar jag jobba med inköp och försäljning inom flygindustrin. 


Så nu är det bubbelfirande igen! Passade ju utmärkt att jag fick en fin flaska champagne av tyskens ägare för några veckor sedan.

Av heroheartdove - Tisdag 11 juli 20:14

Nu har jag bestämt mig, från och med i höst (augusti) blir jag ridskoleelev! Det blir på "min gamla vanliga klubb" och med samma ridlärare (tillika väldigt god vän) som jag hade sist jag red regelbundna lektioner där. Typ våren 1997. Så ja, tjugo års uppehåll, men nu är jag tillbaka!

Det ska bli jättekul. Jag saknar möjligheten att trimma regelbundet och att rida för instruktör, så jag tror att det här blir jättebra. Den brune valacken kommer jag att sluta rida (har redan gjort det) och sedan får jag se hur det blir med den fläckiga ponnyn och den store tysken.

Nåväl. Jobb ungefär som igår, men slapp räkna skitiga mynt. Långsam powerwalk med hunden när jag kommit hem. En rätt tråkig sväng, men bra så till vida att den är näst intill platt utan backar. Perfekt, för jag provade de nya web-skorna. Stl 37 klart bättre för mig än 36:orna.


Middag sedan på Donken med familjen.

Av heroheartdove - Måndag 10 juli 22:57

Jobb. Första veckan då det var riktigt många ordinarie som gått på semester. En ordinarie sjuk och en ordinarie som är studieledig(?) under terminerna var också borta. Således en liten, men tapper skara. Jag fick börja med maskinjox ute i produktionen, sedan räkna upp en massa gamla mynt och därefter jobba administrativt. Slutade klockan 14:59, inte särskilt trött trots dåligt med sömn och varmt väder. Stack ut på promenad med vovven när jag kommit hem. Idag for vi till fornminnesområdet i gamla staden och gick ett varv runt kungshögarna. Knappt 2,5 kilometer med lagom backar, helt klart ett runda som man lätt skulle kunna ta dubbla varv på.


Jag har fått hem web-skor som är en storlek större nu, ska testa dem imorgon, men provade dem lite snabbt inne idag. Fortfarande rätt smala i lästen, men alla tår fick plats med utrymme till godo så jag behåller de här. Om det inte känns alldeles knas imorgon.

Men jag undrar verkligen hur människor är funtade. Det finns en person på FB som publicerar diverse mindre smickrande "ögonblicksbilder" på (främst) dressyrekipage. Detta görs om och om igen och varje gång hurrar hennes anhängare för att hon "belyser" problemet i ridsporten: korta halsar med nosen bakom lod. Sen finns det de som naturligtvis håller med om att ridningen inte ser så trevlig ut alla gånger, men som anser att det är fel väg att gå genom att publicera dessa bilder på nätet där "drevet" lätt går igång eftersom folk vågar tycka väldigt mycket bakom sina skärmar. Det är verkligen skrämmande hur otrevlig stämningen kan bli och hur snabbt det blir två "läger" med hat och pajkastning. Var tog ödmjukheten vägen? Respekten för våra medmänniskor? Hur kan det vara okej att ta en bild från någons sida och lägga ut den som allmän egendom där det är fritt fram att såga personer vid fotsulorna? Självklart vill jag att vi rider schysst och ja, jag tycker ocks att vissa proffs rider på ett sätt som inte tilltalar mig, men för den sakens skull hakar jag inte på drevet som utsett din höxa/syndabock.

Jag tycker bara: möt andra så som du själv vill bli bemött, haka inte på några drev på sociala medier, backa av och våga tro på det goda.

Av heroheartdove - Söndag 9 juli 22:59

Bara för att jag inte har någon häst längre så betyder inte det att jag slutat handla häst- och ryttartillbehör. Inför tävlingen i slutet av maj köpte jag en tävlingstop, handskar och hårnät. Nu har jag köpt mig ett par ridbyxor och en t-shirt.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se