Senaste inläggen

Av heroheartdove - 17 november 2019 01:28

Jag roade mig att kolla vad snittpriset för hästen skulle bli vid olika uppstallningsalternativ. Först i raden är stallet där vi står nu, därefter ridskolan. Som uppstallad vid ridskolan får man helgtjänst 1-2 gånger per termin då man även ska fixa åt lektionshästarna, men det kanske man överlever? Vet inte riktigt om man kan gå ihop med andra, vara flera som hjälps åt vid flera tillfällen istället för ett mastodontpass. Men faktum är att jag gärna skulle flytta dit. Välskött anläggning, bra och kunnig personal och folk jag känner. Vi köar för plats där, men jag vet inte hur strikt kön följs. Ska luska lite och se hur det verkar.

Kostnader per månad för några stall jag känner till:

Av heroheartdove - 11 november 2019 00:34

Har hamnat på efterkälken igen när det gäller skrivandet. Tiden rinner på i full fart, jag jobbar (med visst gnissel), tar hand om hästen och försöker hinna vara en mor och hustru också. Det går så där...

Emellanåt blir det dock mer eller mindre seriös matlagning. Vi provade någon vegetarisk maträtt med medelhavstema för ett tag sedan. Ostar, lök, tomater, oliver och färska kryddor som bakades i ugnen. Syrligt med topping av citron.


Sedan blir det slarvmat också. Jag gillar köttkonserv, corned beef. Ser ju ut som pölsa, är lite salt och rätt fett. Gott att äta både kall och lätt värmd i stekpanna.


Inspo kan hämtas från lokala Kvantumbutiken och här om dagen hade de italientema. Mums med risotto, oliver, chark och balsamico.


Jag älskar italiensk salami och fick tips på några sorter som jag ska prova vid tillfälle.


Och från lyx till enkelhet: stekt ägg med riven ost och grillkorv, smakade toppen direkt ur pannan.


Bakad potatis gjorde vi i torsdags. Körde potatisarna först i micron för att få dem att mjukna hyfsat fort och avslutade i vanliga ugnen med varmluft för att få skalen lite torra och knapriga. Skagenröra och olika kryddsmör till.


Och igår fars dag. Köpte kaffebiskvier till maken (och mig), smakade super med en kopp kaffe toppad med varm skummad iKaffe.

Av heroheartdove - 26 oktober 2019 23:50

Tiden rullar på, men senaste veckan har jag varit sjuk med lite feber och massor av hosta. Är fortfarande rätt slemmig i halsen, men räknar med jobb på måndag. Varit ganska frusen också och då är det rätt najs med varm choklad och vispgrädde.


Från onsdag lunch har jag haft sällskap av barnet i sjukstugan, får väl se om maken klarat sig från våra baciller. Men vi åt sushi till middag igår, då brukar man hålla sig/bli frisk!


Och lite får man väl roa sig trots sjuka? Testade #breadchallenge med hunden och det funkade vid andra försöket med ett lite större hål för nosen. Men vad lessen hon ser ut!


Idag nagelpiff igen. Blev blå cat eye med ljusblått (turkost kanske) glitter.


Har varit duktig och inte handlat så mycket onödiga grejer till hästen, men så ramlade jag över en relativt ny svensk tillverkare av bland annat schabrak, benskydd, lindor och ridkläder. Blev alldeles kär! Så nu ska hästen få tre nya schabrak...

Bilderna fräckt lånade av https://equestrianstockholm.se/

Av heroheartdove - 7 oktober 2019 00:50

Veckan har rullat på i god fart. Jag har hunnit med hyfsat på jobbet samtidigt som jag funkat hemma med familjen. Det har blivit höst på riktigt och inspirationen med hästen är väl inte på topp, men så får det vara för stunden. Fördelen med att ha haft flera hästar tidigare är att jag inte alls känner att jag måste göra saker hela tiden med djuret, har en betydligt mer laid back-attityd nu.

Veckoändan har gått i ätbart tecken. Kanelbullens dag i fredags och arbetsgivaren bjöd på bullar, mums! Och jag älskar verkligen min fina mugg från Cypern.


Kebab till lunch med några arbetskamrater, gott det också.


I lördags iniedde jag dagen med att köpa mat till hästen och halm till kaninen. Köpte värmepellets också = fullt i bilens bagageutrymme = halmen fick åka i baksätet, naturligtvis ordentligt fastspänd


Därefter matfestival med familjen: crêpes med nutella och marshmallows, macarons, oliver, sardinsk pecorino, franska köttgrytor och avslutningsvis engelsk konfekt.


Kanelbulledagen, minsann, men hörde också att det var minnesdag för de poliser som omkommit i tjänsten. Polisjobb är intressant och jag följer några poliser på Instagram. En av dem hade postat ett fint ljus i blå ton med hashtaggen #thinblueline

Av heroheartdove - 3 oktober 2019 00:20

Nu är vi framme i oktober, den rosa månaden då det lanseras rosa produkter till förmån för cancerforskningen. I första hand tänkt för att uppmärksamma bröstcancer, men jag tycker nog att man kan fokusera på cancer i allmänhet.

I söndags förlorade min långa kusin sin cancerkamp. En varm och helt genomsnäll person, som alltid satte andra främst, som fanns för andra. Det är alltid de finaste människorna som lämnar först. Drygt femtio år, fru och två barn i ungefär samma ålder som min grabb. Tragiskt, orättvist att de får växa upp utan sin far.

Jag tycker så synd om hans mamma också. Föräldrar ska inte behöva begrava sina barn. Hon fick begrava sin man för två och ett halvt år sedan, han hade varit dålig efter en stroke för över tjugo år sedan som han aldrig riktigt återhämtade sig från. Att hon nu får begrava sin yngsta son, och den stöttepelare som hjälpt henne under hela mannens sjukdomstid känns bara fruktansvärt.

Kusinen och jag var inte supertajta med varandra, men talades vid då och då. Han lämnar ett stort tomrum efter sig och mina tårar rinner nu, så som de alltid gör när jag tänker på de kära som gått bort.

#pinkoctober #fuckcancer #rip

Av heroheartdove - 30 september 2019 23:36

Barn och make bortresta = gräsänka och skön helg hemma. Jag tycker om min familj, men jag tycker om att få rå mig själv också. Göra vad jag vill. Dricka vad jag vill. Äta vad jag vill.

Köpte mig en smörgåstårtebit till lunch i lördags. Så gott att jag glömde fota innan jag satte tänderna i den.


Som en tidig middag blev det umamiskagen och räkchips.


Senare på lördagen ett halvt kilo räkor och limeaioli. Provade även srirachamajo till, men det var ingen höjdare.


Söndag lunch blev det friterad halloumi och här passade srirachamajonäsen bra.

Av heroheartdove - 28 september 2019 07:45

Efter lite stök med vad som finns och inte finns i leverantörens lager så är hästens garderob (i princip) klar:

Svettäcke i borstad polyester/fleece. Kryssgjordarna kan man ta bort helt och hållet vilket gör täcket lätt att använda innan och efter aktivering. Täcket jag har är marinblått, men jag funderar på att byta/köpa ett i denna snygga blåa nyans istället.


Stalltäcke i tunn polyester, praktiskt som skydd mot damm och drag när det ändå är relativt varmt.


Lättfodrat stalltäcke att ha inne när/om det blir riktigt kallt. Finns tyvärr endast i denna blåa färg.


Ofodrat regntäcke med avtagbar halsdel. Ska vara i nåt nytt material som andas extra bra.


Lättfodrat 30g regntäcke, att ha när det blir kallare med mer ihållande regn. Avtagbar halsdel förstås.


Regntäcke med 100g foder. Att använda vid minusgrader, naturligtvis avtagbar halsdel även här.


Sedan funderar jag på att köpa ett utetäcke med 200g fyllning, då bör vi klara oss även under de kallaste dagarna om vi har det vadderade stalltäcket under. Samma nya andande material som det ofodrade regntäcket, avtagbar halsdel och trevlig färg.

Av heroheartdove - 24 september 2019 22:34

Fick för mig att äta nyttigt. Fixade en tallrik med grönkålsburgare, extra grönkål, hercoverts och halloumi.


Sedan blev det pulled pork i lördags. Köttig mat, men med tillägg av stekt majs, guacamole och lokalt gårdstillverkad eldost. Detta serverades ovanpå en skiva surdegsbröd och lite romansallad.


Till helgen blir jag gräsänka medan barn och make far upp till svärmor så jag planerar för fullt vad jag ska svulla i mig då. Det får bli sushi till middag fredag kväll och sedan har jag tänkt mig räkstubbe/räkmacka till lördag lunch. Fortsätter med räkor, räkchips och umamiskagen för att avsluta med lunch från Pong Express.

Jag gillar ju mat och matlagning, låter mig gärna inspireras på olika sätt. Lokala Kvantumbutiken och dess ägare bidrar med mycket inspiration och detta recept ramlade jag över igår:


Provade att steka den sista eldosten efter att jag rullat den i mjöl och det blev hur gott som helst, så jag får nog komplettera lördagskvällen med detta.

Om heroheartdove

Senaste inläggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards