Senaste inläggen

Av heroheartdove - Torsdag 22 mars 22:10

Idag har jag skickat in min deklaration "on line" och med en registrerad digital brevlåda hoppas jag att Skatteverket håller sitt löfte och betalar ut min återbäring 5-6 april. Det vore verkligen grejt med extra pengar i april eftersom jag inte har någon aning om hur mina inkomster kan komma att se ut. Ska direkt betala bort ett onödigt lån, men sedan vänta och se hur det artar sig. Jag har sökt 12 jobb på annons här under veckan samt skickat 2 spontana sökningar, rätt flitigt tycker jag. På det har jag fått 2 intervjuer, båda imorgon. Klockan tio hos universitetssjukhuset, där gäller det en tjänst som telefonist vid deras växel. 75% som mycket möjligt kan bli heltid, men en väldigt låg ingångslön (19-22 tusen beroende på ålder och erfarenhet). Något slags skift då det verkar vara bemannat dygnet runt. Klockan halv ett nere i centrum hos ett parkeringsbolag som handläggare på deras kontor. Där är troligtvis lönen lite bättre och de jobbar just "kontorstider". Dock är väl folk på parkeringsbolag inte jättepopulära i samhället, men... Hursomhelst så verkar det i alla fall som att jag är hyfsat attraktiv på arbetsmarknaden och det är ju kul!

Det har varit en bra dag idag. Lämnade barnet (som vanligt) vid skolan imorse och gick sedan 5 km med vovven. Jobbsök två timmar och sedan promenad 3 km ner på stan. Mötte upp mamma och vi var iväg och lunchade.

Ädelostfylld oxfärsbiff (lite väl kompakt och stabbig), rostad potatis, friterad broccoli (jättegod, jag älskar ju broccoli), rödvinssky och baconsmör (lite väl mycket).

Sedan traskade vi runt i butiker en stund. Köpte en knalligt turkos dagbok och svart bikini samt tröja, jeans och sockor åt barnet.


Buss hem och ytterligare lite jobbsök innan jag hämtade barnet från fritids. Vi promenerade och tur det, var en mindre insjö på bilparkeringen.


Sedan kom maken hem och jag stack iväg på en 4 km lång promenad med hunden, så totalt har jag gått 12 km idag! Går ju inte i något räsertempo så smalnar väl inte av jättefort, men kan jag hålla igång så här medan jag är utan jobb borde jag tappa i alla fall några kilon.

Av heroheartdove - Onsdag 21 mars 19:21

Hemma med febertrött unge idag, men tog förstås inte ut någon VAB. Promenad med hunden på morgonen och sedan varvat jobbsök med barnaktiviteter och filmtitt på datorn. Längre hundpromenad på eftermiddagen plus inköp av sushi.


Sedan har jag fått svar på en ansökan som jag skickade in i måndags. Låg ingångslön (man går efter Callcenter-avtalet), men 19-22 tusen måste väl ändå vara bättre än A-kassa? Känns i alla fall hoppfullt att redan fått ett intervjuerbjudande på typ sju-åtta ansökningar!

Av heroheartdove - Tisdag 20 mars 21:21

Kände mig inte helt nöjd med lördagens köp. Färgen var udda, men inte det som var avgörande utan det var prestandan som inte räckte till. Jag tyckte att jag gjorde all sorts research innan, men ändå blev det tokigt. Att göra en sak i taget gick bra, men så fort jag hade flera flikar öppna i webbläsaren, eller flera olika program igång så sackade den. Så gjorde om sökandet, ännu mera noggrant denna gång och utökade budgeten en aning också. Tog reda på om det överhuvudtaget var möjligt att returnera en lätt använd dator (Det var okej) och skickade iväg maken på eftermiddagen för byte.

Med silver på utsidan och mörk insida påminner den om jobbdatorn jag hade. Inte lika vass förstås, men bättre än den vita. Dessutom gick det bra att ladda ner Officepaket och aktivera det igen, så inga bortkastade pengar där i alla fall. Nu känns arbetsplatsen mycket mera "rätt".

Av heroheartdove - Söndag 18 mars 23:22

Det känns lite avlägset att tänka på våren när snön fortfarande ligger rätt djup och det dessutom är runt sex minusgrader på morgonen. Familjen åkte iväg för en promenad tidigt på förmiddagen idag. Planerade väl så att vi fick börja gå i lite skugga för att avsluta i solen över fälten.

Riktigt fint väder ute, rätt krispig kyla, men så fort man kom ut i solen kände man hur den värmde gott. Vi gick en slinga på ungefär 2 kilometer, rätt lagom längd för barnet på morgonen. Men jag kände mig rastlös när vi kommit hem så efter bara en stund stack jag ut en vända till i sällskap av vovven. I vanliga fall när jag går mina längre promenader med henne brukar jag använda sele och flexikoppel så att hon kan röra sig rätt fritt, men nu tog jag ett "jaktkoppel" som ger mig styrsel och lydnad på hunden. Det passade bra för vi gick mer längs trottoarer och bland folk, en sväng på nästan 6 kilometer!

Av heroheartdove - Lördag 17 mars 23:29

Skön sovmorgon, vaknade inte förrän kvart över nio och kände mig rätt utvilad, skönt efter de två senaste dagarna. Kom iväg till köpcentret vid kvart i elva och inledde med sushilunch.


Sedan var vi ut till mamma, fikade och busade lite. Försökte fixa lite med min budget och CV:t, men Officeprogrammen i mammas dator (från januari - 11) ville inte funka med de nyare versionerna som mina dokument var sparade i på usb-minnet. Så insåg att jag behövde en ny dator illa kvickt för att kunna komma igång med jobbsöket ordentligt. Vi flyttade runt lite pengar och därefter åkte familjen till Netonnet. Vi trasslade oss igenom hela varuhuset innan vi till slut kom fram till datorerna. Oreda på lagerhyllorna så fick hjälp av en säljare att hitta utvald dator samt produktnyckel till senaste versionen av Officepaket.

En VIT dator, känns väldigt konstigt, men jag vänjer nog mig. Det viktiga är ju inte utsidan utan att den har en schysst prestanda.


Lyckades fixa det mesta av uppstarten själv och fick bara lite hjälp av maken på slutet. Färgen är som sagt lite udda, men matchar fint till de externa högtalarna. Och bra med majoriteten av uttagen på vänster sida, bättre utrymme till höger på skrivbordet.

Av heroheartdove - Fredag 16 mars 23:15

Det känns rätt okej ändå. Var på jobbet knappt en och en halv timme. Gjorde klart mina två sista kvoteringar och liksom avslutade allt. Såg till att rensa webbhistorik, återställa lösenord och sådant. Fortsatt märkligt beteende från chefernas sida, men jag försöker att lägga det/dem bakom mig nu.

Pratade med en handläggare på Arbetsförmedlingen när jag åkte hem (Ja, jag har bluetooth-connectad handsfree i bilen) som var riktigt trevlig. Jag har lön till och med den 15/4 så har jag inte hunnit få nytt jobb innan dess blir det till att skriva in sig som arbetssökande den 16:e.

Var hemma till strax före elva och gick då på en timmes promenad med hunden. Därefter teve och lite dator. Dator ja, får nöta på makens laptop tills vidare, men det verkar som att mamma är beredd att sponsra med en egen åt mig. Så jag har surfat runt lite och hittat nån HP-variant hos Netonnet.


Efter en powernap under eftermiddagen åkte jag sedan och red. Tung och trött i huvudet, men trevligt att komma iväg. Däckade framför teven när jag kommit hem. Maken serverade fetaost och olivfyllda färsbiffar med pasta plus en ny spännande öl från Innis & Gunn. Gott flera gånger om. Lite godisdricka hade han också köpt, drack cuben ikväll och tar breezern imorgon.

Av heroheartdove - Torsdag 15 mars 23:45

Så är jag jobbsökande "i skarpt läge". Ingen förlängning av anställningen och ska jag vara ärlig tycker jag att det hela är rätt dåligt skött. Visst har arbetsgivaren rätt att säga upp en provanställning "på studs", men är man seriös gör man väl inte det? Men det har jag råkat ut för nu.

I slutet av januari skrev jag följande:


Jag skrev ju lite om skrockfullhet, men faktum är att jag inte tror att det spelade in. Avgörande kan nog ha varit att jag inte älskat jobbet till 110% i hjärtat, att jag känt en tveksamhet på grund av det "hysch-hysch" som förekommer. Man säger att man valt att avsluta då jag inte nått upp till deras mål, men vilka var målen egentligen? De är faktiskt inget som kommunicerats ut på ett rakt och tydligt sätt. Löpande feedback och avstämning har i princip varit obefintlig.

Fördelen nu är att det är jag som blivit uppsagd, alltså har jag rätt till A-kassa. Eftersom jag dessutom blev uppsagd med mindre än två veckors varsel får jag lön för motsvarande tid och jag har även förhandlat mig till ersättning under ytterligare två veckor. Ska kolla upp hur det funkar med den "lönen" gentemot a-kasseersättning och anmälan som arbetslös till Arbetsförmedlingen. Naturligtvis är jag ledsen och besviken, men jag försöker att inte gräva ner mig utan ser framåt och hoppas på något nytt inom kort.

Av heroheartdove - Måndag 12 mars 23:27

Hoppsan, gammal och förståndig nu då? Nä, jag har ingen åldersnoja även om jag inte kunde låta bli att skriva "inte en dag äldre än 29" på fejjan.

Födelsedagen blev bra, rikligt gratulerad på jobbet och fika med cupcakes på eftermiddagen. Ovanligt många samlades i lilla köket, knökfullt så att flera fick stå! Och på kvällen middag ute på den "finare" kvarterskrogen. Vitlöksbröd med hummus som förrättssnacks och sedan en rejäl grilltallrik.


Ledig från jobbet dagen efter. Riktigt ledig - inte något mailjox alls utan lät allt vara. Traskade på promenad med hunden i en timme på morgonen i hyfsat vettigt tempo.

Även om jag inte går snabbt så blir det rejäla sträckor i alla fall och jag känner mig inte trött efteråt.

I lördags "finmiddag" ute med maken. Förrätt, huvudrätt och efterrätt, lite snopet att det inte bjöds på nån aptitretare innan. Men väldigt god mat ändå, även om efterrättens chokladnudlar påminde mer om bajskorvar än just nudlar. Lyxade till det med varsitt glas cremant när vi kom/till förrätten, en flaska rödvin till huvudrätten och sedan dessertvin .

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se