Senaste inläggen

Av heroheartdove - 9 november 2017 22:22

Så fantastiskt gott med thaimat! Blev "tvungen" att åka förbi bästa thaistället efter att en jobbarkompis ätit thai till lunch. Thod Grathaim Prik Thai till middag och Pad Prik till lunch imorgon. Mums!

Av heroheartdove - 8 november 2017 21:22

Gillar mitt jobb! Igår åt vi kladdkaka då det var kladdkakans dag. Det tillsammans med glass och grädde gav magknip, men det var det värt!


Idag hade en arbetskompis fått en tårta av en bekant (som gör tårtor på beställning och fått en över, tror jag) och den hade hon med sig och bjöd på. Lite annorlunda med bland annat cheesecake, vit choklad och hallon.


Onyttigt, men ack så gott! Men annars försöker jag "hålla igen" matmässigt under arbetsdagarna, bara 330 ml proteinmilkshake (laktosfri) som frulle just när jag kommit på morgonen och sedan 200 g kvarg (laktosfri) till lunch. En lagom middagsportion (av vad vi nu har planerat in) när jag kommit hem och avslutningsvis lite "kvällstugg" vilket oftast är lite skinka, salami eller nötter. Jag vet att jag är lite överviktig, men för stunden ökar jag i alla fall inte mer.

Av heroheartdove - 6 november 2017 23:13

Nu är chefens arbetsrum fullt av plastmuggar (Cirka 1100 st) till bredden fyllda med vatten.

Av heroheartdove - 4 november 2017 22:40

Inledde dagen ute hos fläckiga ponnyn. Idag hittade vi på en rätt bra slinga på cirka fem kilometer. Lagom lång om man bara skrittar, lite för kort om man lägger in lite trav och galopp. Körde kringelkrokar hem, bytte kläder och for med familjen till mamma. Maken fixade med deras nya skrivare och jag hjälpte mamma med hennes facebook-konto samt fixade gmail åt henne. Hon har använt yahoo hittills, men de har ju så förbannat med skräpig reklam. Åt middag och sedan var vi till kyrkogården och tände ljus.


Hem. Jag är expert på att repa telefonskärmen (alltså plastskyddet, inte själva skärmen egentligen), men de här billigare skydden är ju helt värdelösa! Så har beställt tåligare skydd från Copter till både den privata mobilen är chef jobbnallen. Ska prova ett annat skal också, borde funka med lösa magnetbrickor tillsammans med "omslaget" från Agna och fästet i bilen. En tygklädd laddkabel till maken blev det också. Han nöter sönder en vanlig gummikabel på nolltid så förhoppningsvis håller en i tyg lite bättre.

Av heroheartdove - 3 november 2017 22:52

Bus och skoj på jobbet, ridning och avslutningsvis italiensk antipasto med fruktig ripasso. Bra dag!

Av heroheartdove - 1 november 2017 22:25

Nu har vi vridit tillbaka klockorna, ställt tillbaka utemöblerna och laddat för vintern. Typ. Det är mörkt och blött och kallt, skitväder! Och den jävla dieselvärmaren krånglar fortfarande. Efter förra veckans extrabesök hos verkstaden fungerade värmaren fram till i måndags morse, men har sedan varit stendöd. In till verkstaden igen idag, får väl se hur länge den funkar denna gång... Blir det krångel igen får de fanimej byta hela värmaren.

Jag har varit frusen och febrig om vartannat de senaste dagarna. Tack vare mindre fysiskt jobb så har jag i alla fall inte behövt vara sjukskriven. Det är verkligen guld att kunna flexa med sig själv efter dagsform. Och nu är det bara två arbetsdagar kvar denna vecka, sedan hoppas jag att jag verkligen får vila under helgen. Men vi kanske borde lägga om till dubbdäck? Jag har just piffat naglarna så jag tänker inte göra det. Maken är inne på att lämna in på sån där "pop up-bytarfirma" som står i tält vid köpcentren. Det kostar några hundra, men man slipper böka själv. Får väl se vad det blir.

Av heroheartdove - 27 oktober 2017 23:58

Sex veckor på nya jobbet. Idag sjösattes företagets nya telefoni- och växelsystem. Telefoni via Telenor och växel via Dialect. Telefonerna fick vi ju ut för två veckor sedan och då gick det igång direkt med att använda dem som vanliga mobiltelefoner. Nu, via den nya växeln har vi även fått fasta nummer som direkt vidarebefordrar samtalen till mobilerna. Således kommer vi att kunna se om vi får samtal kopplade manuellt från växeln, om det är påringt till det fasta numret och då går automatiskt via växeln eller om man ringt mobilnumret som kopplar direkt. Vi hade en crash course idag för att bekanta oss med systemet och det var väl lite så där. Allt är "molnbaserat" i cyberrymden och vi fick börja med att ladda ner en app för det är via den som vi mobilanvändare kan koppla samtal, vidarebefordra dem, lägga in meddelanden och annat. Appen verkar rätt enkel, men tillräckligt svår för att nån ska missa hur man lägger in att man gått för dagen.

Jag är personen vid röda pilen och jag grejade det galant, men en kollega lyckades inte riktigt lika bra. Men det ger sig nog efter hand. Dessutom ska vi inte behöva ställa in det här varje dag utan det ska funka automatiskt. Klockan 17 kopplas man ur och kopplas sedan in vid 8 på morgnarna, ställer in manuellt gör vi bara när tiderna avviker för kraftigt.

Hur som helst. Jobb till halv fyra idag och därför ställde jag in manuellt att jag gått för dagen och är tillbaka på måndag morgon. Åkte till ridskolan och fick byta häst, den jag skulle ha haft upptäckte jag var svullen kring en senfäste på ena frambenet. Kanske ingen fara alls, men bättre att låta pållen vila och rida en annan istället. Kom hem till en ljuvlig lasagne och ett mycket fruktigt vin!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se