Senaste inläggen

Av heroheartdove - Lördag 15 juli 22:08

Jag har äntligen hittat en tjing-tjong-butik som säljer äkta tjing-tjong-mat. Så med familjen i släptåg blev det en utflykt till Sollentuna Centrum.

ANNONS
Av heroheartdove - Fredag 14 juli 22:10

Jobbintervju igen igår, träff med VD:n igen plus inköps-/säljchefen. Trevligt babbel i över en timme. Avancerat jobb, mycket att hålla reda på och all kommunikation sker på engelska. Typ fria arbetstider under eget ansvar, men klar fördel att kunna jobba en del eftermiddag/kväll då mycket kontakt sker med USA. Som tidigare så kändes intervjun bra, men jag har lärt mig att inte ta något för givet.

Jobb som vanligt idag, administration i min egen lilla vrå, skönt. Vid halv två fick jag mail från gårdagens VD. Jodå, de ville gärna erbjuda mig jobb hos dem! Så i september nån gång (beroende på när PostNord släpper mig) börjar jag jobba med inköp och försäljning inom flygindustrin. 


Så nu är det bubbelfirande igen! Passade ju utmärkt att jag fick en fin flaska champagne av tyskens ägare för några veckor sedan.

ANNONS
Av heroheartdove - Tisdag 11 juli 20:14

Nu har jag bestämt mig, från och med i höst (augusti) blir jag ridskoleelev! Det blir på "min gamla vanliga klubb" och med samma ridlärare (tillika väldigt god vän) som jag hade sist jag red regelbundna lektioner där. Typ våren 1997. Så ja, tjugo års uppehåll, men nu är jag tillbaka!

Det ska bli jättekul. Jag saknar möjligheten att trimma regelbundet och att rida för instruktör, så jag tror att det här blir jättebra. Den brune valacken kommer jag att sluta rida (har redan gjort det) och sedan får jag se hur det blir med den fläckiga ponnyn och den store tysken.

Nåväl. Jobb ungefär som igår, men slapp räkna skitiga mynt. Långsam powerwalk med hunden när jag kommit hem. En rätt tråkig sväng, men bra så till vida att den är näst intill platt utan backar. Perfekt, för jag provade de nya web-skorna. Stl 37 klart bättre för mig än 36:orna.


Middag sedan på Donken med familjen.

Av heroheartdove - Måndag 10 juli 22:57

Jobb. Första veckan då det var riktigt många ordinarie som gått på semester. En ordinarie sjuk och en ordinarie som är studieledig(?) under terminerna var också borta. Således en liten, men tapper skara. Jag fick börja med maskinjox ute i produktionen, sedan räkna upp en massa gamla mynt och därefter jobba administrativt. Slutade klockan 14:59, inte särskilt trött trots dåligt med sömn och varmt väder. Stack ut på promenad med vovven när jag kommit hem. Idag for vi till fornminnesområdet i gamla staden och gick ett varv runt kungshögarna. Knappt 2,5 kilometer med lagom backar, helt klart ett runda som man lätt skulle kunna ta dubbla varv på.


Jag har fått hem web-skor som är en storlek större nu, ska testa dem imorgon, men provade dem lite snabbt inne idag. Fortfarande rätt smala i lästen, men alla tår fick plats med utrymme till godo så jag behåller de här. Om det inte känns alldeles knas imorgon.

Men jag undrar verkligen hur människor är funtade. Det finns en person på FB som publicerar diverse mindre smickrande "ögonblicksbilder" på (främst) dressyrekipage. Detta görs om och om igen och varje gång hurrar hennes anhängare för att hon "belyser" problemet i ridsporten: korta halsar med nosen bakom lod. Sen finns det de som naturligtvis håller med om att ridningen inte ser så trevlig ut alla gånger, men som anser att det är fel väg att gå genom att publicera dessa bilder på nätet där "drevet" lätt går igång eftersom folk vågar tycka väldigt mycket bakom sina skärmar. Det är verkligen skrämmande hur otrevlig stämningen kan bli och hur snabbt det blir två "läger" med hat och pajkastning. Var tog ödmjukheten vägen? Respekten för våra medmänniskor? Hur kan det vara okej att ta en bild från någons sida och lägga ut den som allmän egendom där det är fritt fram att såga personer vid fotsulorna? Självklart vill jag att vi rider schysst och ja, jag tycker ocks att vissa proffs rider på ett sätt som inte tilltalar mig, men för den sakens skull hakar jag inte på drevet som utsett din höxa/syndabock.

Jag tycker bara: möt andra så som du själv vill bli bemött, haka inte på några drev på sociala medier, backa av och våga tro på det goda.

Av heroheartdove - Söndag 9 juli 22:59

Bara för att jag inte har någon häst längre så betyder inte det att jag slutat handla häst- och ryttartillbehör. Inför tävlingen i slutet av maj köpte jag en tävlingstop, handskar och hårnät. Nu har jag köpt mig ett par ridbyxor och en t-shirt.

Av heroheartdove - Söndag 9 juli 19:45

Hux flux en heldagsutflykt till Furuviksparken! Lämnade av vovven hos mamma, handlade äckliga gifflar på Coop i Skutskär och anlände parken cirka en kvart över tio. Spanade in diverse djur, åkte lite grejor på tivolit, åt lunch och badade. Inte tokigt alls!


   


Mycket att gå inne i parken, men sedan hoppade jag över själva badandet (barn och make klarade sig utmärkt utan mig) och slappade i solen.


Men sedan blev det en liten promenad till, gick runt bostadsrättsföreningen med hunden.


Av heroheartdove - Fredag 7 juli 20:45

Idag var jag till Stegkliniken i Råsunda/Solna. Inga problem att hitta dit och bara lite joxigt att hitta en parkeringsplats. På kliniken fick jag börja med att berätta om mina problem och sedan undersöktes fötterna. Jag fick gå flera vändor på golvet och stå på en så kallad "spegellåda". Vidare kände man och klämde runt vristerna, böjde dem hit och dit och, ja, var allmänt noggranna. Jag visade upp de fotledsstöd som jag för många år sedan fått ut (också via jobbet) från Aktiv ortopedteknik, men dagens ortopedtekniker tyckte att jag skulle ha en ortos från tyskaBauerfeind istället. Den var dock inte med på rekvisitionen från jobbet, så jag fick ringa chefen (som just kompat ut och gått på semester) för att höra om vi kunde lägga till en sådan. Fick grönt ljus och modellen MalleoTrain S provades ut.Sedan fick jag lämna fotavtryck i en låda med nån sorts skumplats/oasis så att man kan gjuta innersulor som passar just mig (ska bland annat korrigera hälbenens lutningar) och prova ut skyddsskor. Mina nuvarande skyddsskor är ju alldeles platta, hårda och stumma även om de är rymliga med bred läst, så att stoppa fötterna i dessa dojjor var underbart!Solid Gear Pacific, har jag för mig att de heter. Mjuk stötdämning för hälen, breda och lätta. Om två veckor ska jag tillbaka och hämta ut skor och sulor, spännande!


När jag var klar i Solna for jag till Sollentuna och åt lunch på Wok & Sushi inne i Stinsen galleria. Åt naturligtvis "Spicy Bangkok" med biff, så jäklans gott!Tillbaka på jobbet klockan tolv efter knappt tre timmars utflykt. Kånkade runt på många kilo mynt och fick reda på att det blir administrationsjobb nästa vecka då jag är den enda som jobbar med just den kompetensen. Blir tjatigt och soft på samma gång.

Av heroheartdove - Torsdag 6 juli 09:15

Så har jag deltagit i en fölning på distans igen, så spännande och roligt när allt går bra! En hingst blev det och nu har hjärtehästens uppfödare fått sina föl för i år så nu klurar jag på om jag ska åka och hälsa på och bli lite fölsjuk. 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se