Senaste inläggen

Av heroheartdove - 26 oktober 2017 23:45

Jodå, jag har minsann använt telefonen två gånger för att ringa i tjänsten. Ett samtal förra veckan till Storbritannien och idag blev det ett till USA. Känns rätt okej att prata engelska, lite stressad och forscerad är jag nog, men hittar orden hyfsat lätt i alla fall. När jag skriver mail flyter det på näst intill obehindrat.

Och var först på jobbet imorse och fick använda kontorsnyckeln för andra gången. Känner mig som hemma och trivs bra, hoppas få fortsätta.

Av heroheartdove - 25 oktober 2017 23:18

Nä, men titta vad jag lyckats med!


Den privata e-posten i mobilen! Jag använder tre olika konton för mina privata mail, två stycken ligger via min egen domän och sedan har jag ett googlekonto. De olika mailadresserna används för olika ändamål, så jag tycker att jag "behöver" alla tre. Dock har de med min domän varit låsta till den stationära burken om jag inte gått via webbhotellets sida. Men efter att ha fått in jobbmailen i jobbmobilens e-postprogram blev jag inspirerad att lyfta in de två i den privata mobilen. Sagt och gjort, lite fipplande så är det klart!

Av heroheartdove - 23 oktober 2017 21:51

Att möta någon utan minnen och begär. Uttrycket har säkert funnits en tid, jag hörde det för första gången genom en kompis för säkert tio år sedan. Det handlar om att möta folk, djur, livssituationer med öppna ögon utan att se bakåt på det som varit.

Jag är inte en långsint person, samtidigt accepterar jag inte vad som helst. Jag kommer inte att fira jul med min svärmor i år, hon kommer inte att vara välkommen på julafton då familyn firar med min mamma och hennes sambo. Men om hon vill träffa sitt barnbarn och verkligen ser till att umgås med honom när så sker, då tänker jag inte hindra henne. Men hon måste förstå att hon är (självinbjuden) gäst hos oss, att hon inte kan styra våra tider och rutiner och att hon inte kan rota runt hos oss hur som helst. Jag vill inte att hon hjälper till i hushållet med mat och disk i köket, men jag vill att hon tackar för den mat vi bjuder på, för boendet och för att vi hämtar och lämnar vid tåg och buss. Jag vill att hon umgås med sitt barnbarn när hon är på besök, pauser är okej, men att hela tiden sitta i soffan och läsa, lösa korsord etc medan jag eller maken är med barnet, det protesterar jag mot. Ska hon bara lösa korsord och läsa, då kan hon lika bra stanna hemma.

Utan minnen och begär. Nej, helt och hållet så blir det ju inte. Men jag är beredd att ge henne en chans, om inte annat för att mitt barn ska få en relation med sin farmor.

Av heroheartdove - 22 oktober 2017 20:00

Lyckades smita iväg idag också, träffade först långbente tyskens ägare som fått hem en utbildningshäst medan tysken är på rehab, och sedan var jag till mamma och fikade. Hos mamma och hennes sambo pratade jag om korkade svärmor och julen. De känner ju samma sak och sa att jag kunde föreslå för maken att vi åker bort över julen. Det kan ju förstås vara trevligt, men samtidigt vill jag faktiskt kunna vara hemma och fira så som jag själv vill. Mammas sambo föreslog att jag skulle fråga kärringen nu när hon skulle åka hem "om hon umgåtts med barnet" för det är ju det som varit "ursäkten" för besöket. Bra idé, jag laddade för att ställa frågan när vi kört ner tanten till tågstationen. Vi lastade ur hennes resväska och jag hjälpte barnet ut bilen, han och maken skulle visa sista biten till perrongen medan jag väntade vid bilen. Och då vänder kärringen och går utan att säga något. Sån jävla dålig stil! Nä, nu kommer hon banne mig inte hem till oss något mer.

Av heroheartdove - 21 oktober 2017 23:24

Svärmor på besök, hela helgen är helt förstörd. Hon kom medan jag var på ridskolan igår. När jag kliver in genom ytterdörren orkar hon inte lyfta på sitt lata arsle från soffan utan sitter kvar, säger inte ens hej. Kärringjävel! Inte umgås hon med barnet heller, fattar inte varför hon ska komma när hon ändå inte bryr sig om honom? Jag har lyckats hålla mig hemifrån större delen av dagen idag, blir samma imorgon. Hon bara stånkar och stönar över allt och blänger surt när jag valt teveprogram och maken lagt sig i soffan. Det är tur att jag klarar av att ignorera, men det skulle ju vara trevligt att få vila och samla ny energi för nästa jobbvecka, men nä. Och apropå jobb. Inte ett jävla ljud har hon sagt om att jag har nytt jobb. En vettig människa frågar väl hur det går, om man trivs osv, men vet ju i och för sig att kärringen inte är det. Inget socialt vett alls. Vette sjutton hur vi ska få till julen, vägrar ha henne boende hos oss då. Tycker faktiskt att de andra syskonen kan ta ansvar för henne då. Bara för att vi har barn (barnbarn), som hon ändå inte bryr sig om, så ska inte vi per automatik behöva fixa med henne över jul. Sex förstörda jular hittills, det räcker nu!

Jag var i alla fall hos fläckiga ponnyn under förmiddagen och pysslade med annat sedan. Imorgon förmiddag ska jag träffa en ny fuxkille eftersom tysken är konvalecent. Sedan åker jag nog till mamma innan det är dags att köra kärringen till tåget. Får se om jag hittar på något med Snotterråttan också, tror hon är lite understimulerad för hon drar väldigt mycket i sina råååsa leksaker.

Av heroheartdove - 20 oktober 2017 23:06


Jag har pillat vidare på jobbtelefonen och förutom att jag även lyft fram Gmail till appsidan (den högra) så är det så här jag valt att ha app-ikonerna. Lil(l)a arga djävulen(?) döljer bara min position, har redigerats in i bilden, men skulle egentligen gärna få ligga på skärmen jämt. Söt!


Slutade tidigare idag (som alltid på fredagar) men tog med mig lite jobb hem och skickade iväg en kvotering till en kund i Ukraina.

Av heroheartdove - 18 oktober 2017 23:58

Nu har jag jobbat en månad vid nya stället. Det flyter på bra även om det mesta är otroligt komplicerat. Är dock mer överens med nya jobbmobilen nu. Hade inte tänkt lägga in jobbmailen i den, men fick order att göra det ändå. La till Skype också eftersom vi chattar den vägen med varandra om nån till exempel jobbar hemifrån. Skype ligger på hemskärmen nu, men inte när jag tog bilden nedan. La till anteckningsappen som jag använder i privata nallen och har även laddat ner en QR-kodavläsare.


Blir nog kvar ett litet tag till i alla fall: fått jobbtelefon (och jobbdator från start) samt kontorsnyckel. Nu planeras det för visitkort. Jo jo, blir nog bra det här!

Av heroheartdove - 16 oktober 2017 00:29

Ikea. Säga vad man vill om den svenska möbeljätten, men nog sjutton är maten som de serverar helt okej. Billig och prisvärd, om än inte lagad med direkt kärlek. Familjen åt middag där igår (i förrgår, lördags), barnet uppskattar det eftersom han kan varva ätandet med lite lek. Jag åt fläskschnitzel med beasås och pommes och det smakade riktigt bra.


Schyssta möbler gör de också. Barnet har fått skrivbord och stol så att han kan sitta och göra sina läxor. Prisvärt och enkelt, varför köpa något flådigt och dyrt som han ändå snart växer ur?


Simskola idag (igår) igen, sista lektionen för den här kursen (Bröstsim 1). Vi har funderat över ny fritidsaktivitet för barnet, simningen är så dyr, men svårt att hitta något annat lämpligt. Fanns väl möjlighet till bandy, men den träningen låg helt olämpligt en onsdag. Visserligen erbjöds barnen att bli hämtade med buss och skjutsade till ishallen (dit vi föräldrar får ansluta själva), men bökigt för barnet att själv släpa med på all utrustning och klä på sig kläder och skridskor och dessutom mitt under middagstid och för sent hem. Barnet önskade dock själv att få fortsätta med simningen, så nu har vi anmält honom till fortsättningskursen Bröstsim 2. Får väl se om det sedan blir Crawl 1 & 2 i vår, badviljan finns i alla fall.


Efter simskolan var vi till Jula. Köpte en skrivbordslampa till barnet samt en ny vattenkokare. De hade en precis lagom stor (1 liter) och billig i rostfritt stål. Vår förra funkar fortfarande, men termostaten är paj så den slår inte ifrån automatiskt när vattnet kokar, känns lite farligt. Den nya har en fungerande termostat och den lyser käckt blå medan vattnet värms upp.


Sedan var vi till Max och åt (och där träffade jag på min chef (vd:n) och gick över till McDonalds och köpte glass efteråt. Avslutade med shopping på Ica Kvantum.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se