Senaste inläggen

Av heroheartdove - Söndag 4 feb 20:35

Efter gårdagens nagelfix var familjen till Leos Lekland som fått nya lokaler här i stan. Inledde med lite lek, men jag tröttnade förstås fort. Tog en paus och sockerboostade med cola, chokladbiskvie och skumraket.


Sedan satt jag mest och hängde medan barn och make härjade runt. Fast maken fick lite vila han också för barnet träffade på en kompis så han klarade sig utan oss en del av tiden. En matpaus blev det i alla fall, synd att utbudet är skralt och tråkigt. Och att priserna är löjligt höga.


Idag har vi varit bilspekulanter, maken skulle nämligen behöva en egen pendlarbil. Nu samåker han med andra, men det är lite struligt emellanåt, skulle vara lättare med en egen även om samåkningen till viss del skulle fortsätta. Men att hitta en vettig bil med vettiga driftskostnader till ett vettigt inköpspris är inte det enklaste. En på pappret schysst bil visade sig vara rejält rostig med lösa plastlister. En annan såldes av en tvivelaktig handlare, en tredje hade ett trasigt centrallås, så... Till sist åkte vi till en firma ute på landet och de hade tre tänkbara bilar. Den billigaste visade sig vara lite krockskadad och hade några andra skavanker, men de andra två provkörde vi. Först ut en Mitsubishi Colt, var "ok", men några skumma ljud. Det ena ljudet bortförklarades som skavande fläkten, men det andra lät mer som skrammel från underredet. Diss! Sedan provade vi en Hyundai i10 och den kändes över förväntan bra, en klar hiss! Låg dock över vår budget, så vi ska fundera lite.

Av heroheartdove - Lördag 3 feb 19:09

Det blev riktigt coola naglar idag. Kör på med heltäckande lack ett tag framöver och testar olika färger, men kör på fransk ombre/faded french närmare solsemestern. Inför den kommer jag även att låta lacka tånaglarna och det får bli i nedan läckra färg som nu testas på fingrarna.

Av heroheartdove - Fredag 2 feb 01:22

Jobbar häcken av mig och därför är jag vaken mitt i natten. I onsdags jobbade jag över en timme och igår två timmar! Nu ikväll/natt har jag dessutom jobbat hemma med en kvotering som bör gå iväg idag. Tiden på "kompsaldot" ökar snabbt! Lär nog bli två tuffa veckor som kommer också för en av oss tre inköpare/säljare har semester.

Hur som helst. Vi har fixat till lite i vardagsrummet, slängt ut ett rangligt litet bord som stereon har stått på, samt den över tjugo år gamla tjockis-teven. Begagnat via Facebook är bra! En praktisk lång och låg bänk på hjul och en platt-teve. 490 kronor tillsammans, riktigt billigt och bra! Dessutom blev det väldans snyggt och prydligt i vardagsrummet med de här grejerna.

Av heroheartdove - Söndag 28 jan 22:32

Myslördag med familjen igen. Utflykt till Fysinge Naturreservat och sjön Fysingen strax öster om Rosersberg.


Ett område främst känt för olika fågelarter som häckar där under våren. Så pass värt att vara rädd om att delar av reservatet är helt stängt under våren. Men nu är det (någon sorts) vinter och familjen gav sig iväg längs en isig träspång som gick genom vassen bort till ett fågeltorn.


Isen/vattnet stod högt så det var ganska besvärligt att ta sig fram, men som tur var hade vi varit förutseende nog och tagit på oss gummistövlar. Jag invigde dessutom mina nyinköpta hikingbyxor.


Idag jobbade maken så då fick barnet och jag roa oss själva. Vi mötte upp msmma/mormor och var till universitetets evolutionsmuseum. Vi har varit där två gånger tidigare med barnet och han får mer och mer utbyte av besöken för varje gång.


Vi var på museet i ungefär en timme och åkte sedan och fikade på kondis. Hsllonmoussetårta, chokladbiskvie och en kopp cappuccino för min del, mums!


Handlade på vägen hem och var så duktig att jag plockade åt mig lite sallad att komplettera med till dagens middag.


Men sedan har jag funderat och ältat. Jag gillar verkligen mitt nya jobb; mina arbetskamrater, arbetsuppgifterna och miljön som vi sitter i, men... Det är en knepig bransch vi jobbar inom. Kanske inte själva köpandet och säljandet i sig utan hur prissättningen sker, hur man "samarbetar" med olika lager, men ändå uppstår det frågor kring redovisning och vinstfördelning och hur man så ogärna talar om vilka slutkunder man har. Allt detta gör att jobbet inte känns helt "bekvämt".

Ovissheten... Jag har en provanställning som löper till och med den 18:e mars i år. Enligt LAS har arbetsgivaren rätt att säga upp avtalet med två veckors varsel. Jag tycker att arbetet har fungerat övervägande bra, men ändå... Av någon anledning verkar jag nu lida av "siffer-dyslexi". Det är inget jag märkt av tidigare inom PostNord då jag ju jobbat ständigt med postnummer, men också olika pengasummor, kanske är det en bieffekt av stressen(?) att inte veta om jag har något jobb efter den 18/3?

Precis efter nyår hade jag ett avstämningsmöte med min närmsta chef. Vi gick igenom styrkor och svagheter, stämde rätt väl med hur jag själv upplevt/upplever jobbet hittills, men inget besked om framtiden. Nog borde en chef kunna känna av efter 3,5 månad om man är lämplig för jobbet eller ej? Jag har gjort några misstag, det vet jag, men jag är människa. Jag försöker att dubbel- och trippelkolla allt jag gör, ändå blir det knas ibland. Men beror knasigheterna på att jag fått för svåra arbetsuppgifter i förhållande till den kunskap jag hunnit få, eller är jag bara väldigt korkad? Jag kan rent ärligt tycka att jag gör/gjort mitt bästa efter de förutsättningar jag har/har fått, men frågan är om cheferna tycker det?

Av larvig skrockfullhet har jag inte kollat arbetsmarknaden alls sedan jag fick det här jobbet, men nu har jag utmanat ödet! Gick igenom annonserna på Platsbanken igår och fick iväg fem jobbansökningar idag, räknar med ytterligare några imorgon. Nu söker jag jobb dels för att jag inte vet om jag kommer att få något erbjudande om fortsatt anställning efter prövotiden, men också för att jag är osäker på om jobbet verkligen är rätt för mig. Redan från början var jag ju osäker på det här med köp/sälj, men det känns faktiskt helt okej i och med att vi inte har provisionsbaserade löner. Däremot saknar jag den fysiska kundkontakten, nu sker ju i princip all kommunikation via mail eller någon gång ibland per telefon. Jag lämnade PostNord av olika orsaker, bland annat för att få träffa folk i direkta situationer, men där är jag ju inte alls nu. Jag tror absolut att jag skulle passa inom handeln, men tänk då mer "vanliga" butiker. Till min fulla rätt kommer jag nog dock om jag får kombinera kundservice med andra administrativa tjänster. Vi får se vad den närmsta framtiden ger.

Av heroheartdove - Torsdag 25 jan 23:52

Så var vintern borta, skittrist! Det kom knappt en decimeter snö natten mot igår (onsdag), men under dagen töade det för att sedan övergå till regn under kvällen. Idag är all fin snö borta, mestadels barmark och vattenpölar. Åkte till köpcentret efter jobbet och shoppade nya gummistövlar åt grabben. Fötterna växer rätt snabbt och han dliye/nöter ut dem fort, så handlade på Skopunkten. Kanske inte superkvalite, men duger under tillväxten. Men dagens stövlar var faktiskt lite dyrare, och kändes mer robusta med bra gummi och en riktigt rejäl traktordäckssula.

Av heroheartdove - Söndag 21 jan 22:03

Igår hade vi lagom sovmorgon innan jag åkte till mamma och hämtade våra längdskridskor. Sedan var familjen ut till Fjällnora Friluftsområde och trängdes med "en miljard" andra människor. Vi höll oss på den korta plogade slingan mitt för badplatsen och åkte den ett antal varv. Barnet tog sig runt två varv och maken och jag turades om att åka lite fortare med hunden, 4-5 varv åkte nog jag, kanske 1 kilometer per varv.

Sedan försökte vi grilla, men folk är ju helt rabiata! "Träng dig fram och skit i andra", typ. Så vi grillade bara en liten stund med total avsaknad av mysighet. Tur att hunden är fin i alla fall.


For via Sushi of Sweden på väg hem för att äta luddag. Jag hade vunnit en recensionstävling och hade 10% rabatt på ett köp, så det utnyttjade vi. Mums!


Kallt idag, minus tretton på morgonen. Vis av gårdagens idioter åkte vi tidigare till Fjällnora idag och "paxade" en plats vid en grillplats lite längre från stranden (där de flesta kliver på, grillar etc). Maken och barnet värmde upp runt den korta rundan innan de provade en längre slinga, kanske 2-3 kilometer. Jag och vovven stack på långtur och åkte runt hela skön! Nästan elva kilometer (över 1 mil!) och blev faktiskt inte så trött. För att vara totalt otränade, både hunden och jag, så tycker jag att vi höll ett bra tempo. Går jag in i träningsappen så ser jag också att vi höll en väldigt jämn snittfart hela tiden.


Nytt grillförsök idag som gick mycket bättre. Fick sällskap av två barnfamiljer (de kände varandra) där både barn och vuxna var jämnåriga. Trevligt prat och mycket bättre stämning runt lägerelden.

Av heroheartdove - Fredag 19 jan 22:33

Idag fick matlådan med het thaimat följa med hem från jobbet helt orörd. Hux flux bestämde sig nästan alla (7 av 10 som var på plats) för att gemensamt beställa pizza till lunch. Lite onödigt kanske, men sådana här spontana gemensamma aktiviteter gör mycket för trivseln.


Jobbade till halv fyra (som alltid på fredagar) och åkte då till Bauhaus för att köpa ett nytt hänglås att ha på klädskåpet som jag hyrt vid ridskolan. Skönt att slippa ha alla grejer i bilen och eftersom jag i princip bara rider på klubben numera så är det enklare att ha ett förvaringsskåp där. Nå, köpte ett fyrsiffrigt kodlås, samma variant av lås som satt på sadelkammaren där fläckiga ponnyn bodde (bor). Känns relativt robust och med fyra siffror borde det inte vara helt plättlätt att knäcka koden.

Nå, hem för klädbyte och iväg till stallet. Kul ridpass som nog kommer att ge en del träningsvärk. Kom hem igen strax efter klockan nitton och åt då upp maten som jag skulle haft till lunch.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se