Alla inlägg under april 2015

Av heroheartdove - 16 april 2015 20:12

Hjärnan är helt tom, vet verkligen inte vad jag ska ha för rubrik/titel till detta inlägg. Har tre olika bilder att lägga in och skriva om, men kommer inte på någon bra sammanfattande rubrik. Får vara lite trist och bara radda upp dem i följd så får vi se vad det blir...

jobbelijobb utan framgång

Jobbet glider på, har funkat fint för egen del, men inte för skitföretaget i stort. Ny organisation, ny ledning, ny arbetsplats och ett förjävligt kaos. Prylar överallt, stök, ingen som vet något. En massa kunder som inte får det de ska ha. Skriverier i lokaltidningen och nåt tramsigt (för)svar från nån sorts chef man aldrig hört talas om. Det har varit beordrad övertid de senaste dagarna. Enda fördelen med att vara sjukskriven, då får jag inte göra nån övertid utan kan dra hem när jag ska. Skönt det, för jag har varit rätt trött. Fortsätter i alla fall med att fixa lunchlåda och sådant. Kör på med mozzarella och avokado.

hårig näsa

Raraste lilla söthjärtat envisas med att ligga i knät hela tiden. Gosigt, javisst, men det är ju skönt att få sitta själv också. Men jag ska väl inte klaga. Arga tanten var just ARG och nu har jag en hund som älskar att vara nära och gosa, precis som jag vill.

whisky

Nu är de äntligen klara! Har fått hem mina nya ridstövlar! Kul! Hämtade ut dem idag, ska provrida med dem imorgon eller på lördag. Jag valde i alla fall polostövlarna från Königs med dragkedja mitt fram och spänne uppe. Stövlarna var lite mer tonade åt rött än vad jag tänkt mig, men det gör dem nästan mer unika. Fick dessutom med sporremmar i matchande färg och en burk ofärgad skokräm. Generöst!

Av heroheartdove - 14 april 2015 22:47

Det brittiska motormagsinet Top Gear är ett av mina favoritprogram på teve. Det produceras och sänds via BBC's olika kanaler. Nu har en av programledarna varit i blåsväder (igen) och fått kicken på grått papper, typ. Så jag funderar lite över hur det nu kommer att bli. Visserligen har programmet två värdar till, men det bygger ju på att de ska vara tre. Jag gillar Richard Hammond och James May, men det blir ändå inte samma sak utan Jeremy Clarkson. Nu är JC extremt populär hos programmets fans, så förhoppningsvis blir det en vettig fortsättning när alla lugnat sig.

Top Gear har sänts i väldans många säsonger så avsnitt att se finns ändå. Dessutom finns det en amerikansk och en australiensisk version också. Och en tysk med, tror jag. Och en svensk. Men det är ju originalet som är bäst, så är det alltid.

Av heroheartdove - 11 april 2015 00:39

Känner mig som Fred Flinta ungefär (och dessutom är/var det ju fredag), har äntligen kunnat hämta hem den nya hästtransporten! Jag har varit väldigt nöjd med släpet jag hittills haft, men den här nya är ett strå vassare. Och när man väl bestämt sig för ett nytt och gjort beställningen, då vill man ju ha det så fort som möjligt. Transportstyrelsen klantade sig lite och glömde bort att lägga in transporten i systemet när återförsäljaren skickat in pappren och därför har det tagit en lång månad innan allt blev klart. Lite surt, men bättre sent än aldrig...

Gick i alla fall utmärkt att åka till Västerås med Selma och köra hem med Esset. Esset låg hur bra som helst efter bilen (mammas subba), nu ska jag bara bestämma mig om Esset är en han, hon eller hen... Dagens moderna genussamhälle är verkligen fantastiskt!

Avrundade den fantastiska fredagen med en härlig ridtur ute i sol och värme.

Av heroheartdove - 10 april 2015 01:05

Jag kämpar vidare med de förbaskade korsorden i Lyckokryss, de är nog så kluriga för mig. Har fått ge upp att lösa kryssen i blädderordning, men försöker i alla fall att lösa dem ett i sänder. Sista som jag löste hade kungligt tema. Slottet på bilden tog jag direkt, Strömsholm, har ju varit där flera gånger. Dessutom känner jag mig hyfsat bekant med alla de kungliga slotten. Men det andra, titlar och ämbeten, bara att googla, svära och vara lagom irriterad.

S.Å J.Ä.V.L.A K.L.U.R.I.G.T

Jag tycker ju att det är roligt med de här tankenötterna, men nån jäkla måtta får det väl vara?!


Anyway. Nu är i alla fall den nya transporten klar att hämtas! Vilken tur att jag är ledig, far till Västerås och lämnar den gamla och hämtar den nya senare idag. Spännande!

Av heroheartdove - 7 april 2015 23:51

Ringde och friskanmälde mig i morse. Fick prata med favorit-R och bad att få fysiskt lätta arbetsuppgifter. Inga problem! Lämna barn på dagis och sedan till jobbet i sällis av maken. Jobbelijobb sex timmar inklusive en fikarast och ett måltidsuppehåll. Halv katastrof i vanlig ordning. Ny organisation och ny arbetsplats med knasigt ledarskap blir knas förstås. För egen del flöt det på bra, men hostade en del och kände mig tungandad och ansträngd i bröstet. Ska dock klara av morgondagen också, men sedan en ledig vecka för återhämtning.

Av heroheartdove - 6 april 2015 01:35

Jag hostar som en galning, varierar med sträv torrhosta med tjockt segt slem. Halsen känns som ett svidande köttigt sår där man gått loss med en stålborste, typ. Så jävla oskönt. Men annars är jag nog tamejtusan på bättringsvägen! Ingen ibumetin alls i lördags. Tempen höll sig strax under 38, men jag var otroligt trött och matt. Antingen var jag vaken för att äta eller så sov jag. Ingen ibumetin igår heller. En aning mer vaken, men fet huvudvärk och hosta som spårat ur alldeles. Temp kring 37.5 så borde kunna jobba till veckan. Gör endast tis-ons denna vecka och om jag kan få slippa de mest fysiska arbetsuppgifterna så borde jag kunna överleva.

For i alla fall hem från mamma igår. Stannade till vid kyrkan och tände ett ljus vid graven, fyra år sedan pappa dog.

Sedan bara varit seg. Tittat på teve, löst korsord, datoriserat och ätit. Sjukt sugen på kamben från Citygross, men de verkar ju aldrig ha det. Får bannemig maila och klaga! Det fick istället bli kammisar från Kvantum och avslutningsvis en liten portion sushi från Miraku.

Av heroheartdove - 2 april 2015 23:16

Skärtorsdagen. Maken och jag hade bunkrat upp med en jättepåse blå AKO mint att bjussa dagens påskkärringar på. Men ingen dök upp, de tog nog raka vägen till Blåkulla, så vi får sätta i oss allt godis själva. Otur... Eller inte!

Vi är i alla fall hos mamma över påskhelgen. Jag är fortfarande sjuk, feber (ca 38.5 utan ibumetin) och hosta (segt vitt/genomskinligt slem). Mammas sambo är rätt hypokondrisk av sig, men än så länge får jag vara kvar i alla fall. Vi hade planerat att stanna till lunch på påskdagen, men vi får väl se hur det blir. Känns som en lite bättre förändring nu när jag hostar slem, innan var det bara torrt och strävt, nu tömmer jag i alla fall lungorna på snusk. Pratade med chefen igår och det verkar som jag inte behöver fixa läkarintyg för den här veckan. Men är jag fortfarande inte frisk på tisdag, då blir det förstås träff med läkare, feber i över en vecka är aldrig bra liksom.

Imorgon bitti har jag utsläpp av stallets hästar. Tar maken med mig för extra service. Gör nog så att jag lägger på hästarna täcken och så får han leda ut dem. Jag gissar att det blir för jobbigt för mig att knata ute i kalluften. Vi måste försöka hinna aktivera djuret också, ska ta henne på lina igen, tror jag.

Men nu är det dags att knopsa. Jag ligger i soffan i.vardagsrummet för det blir alldeles för varmt att dela 105-sängen med maken när jag febersvettas som en liten gris. Godnatt.!

Av heroheartdove - 1 april 2015 01:45

Febersjukan tog ny fart. Nästan 38 graders feber i måndags morse. Hemma under dagen, mådde hyfsat. Sämre till kvällen och strax över 38 grader igår morse. Ändå rätt okej och pallrade mig iväg till MVC för spiralinsättning och vidare ur till hästen. De sedvanliga sysslorna plus longering på utebanan. Hem, lite teve och så hämta mamma och sambo på Arlanda. Hem igen. Lite middag och sedan gick det fort utför. Nu har jag 38.6 i temp, rinniga ögon, snorig näsa och hosta. Ett tungt tryck över bröstet, svårt att andas ut all luft och då finns ingen plats för ny. Ond cirkel. Reumatisk värk i alla leder, kramp och spasmer i alla muskler. Har inte känt mig så här dålig sedan lunginflammationen för två år sedan. Dags för en ny omgång?

Om heroheartdove

Senaste inläggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards