Direktlänk till inlägg 7 september 2016
Hittade ett trevligt recept på chokladbiskvier som man gör i en långpanna = man slipper dutta med de små rundlarna utan kletar bara ut allt i olika omgångar.
Mandelbotten
500 g mandelmassa, riven
2 st äggvitor, vispade
1 dl strösocker
Blanda ihop ingredienserna till en smidig smet och bred ut i långpanna ca 20x30 cm. Grädda i 175°C till kakan fått lite färg, ca 15 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna helt och hållet.
Smörkräm med choklad
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 st äggulor
250 g smör, rumsvarmt
100 g ljus choklad
Rör ihop socker, äggulor och smör till en fluffig smet. Smält chokladen över vattenbad och häll ner i socker/smörblandningen. Rör ihop och fördela jämnt över mandelbottnen, ställ kallt.
Topping
200 g mörk choklad
Smält chokladen över vattenbad och bred ut över den stelnade smörkrämen. Var snabb, annars smälter den mörka chokladen ihop med fyllningen. Ställ kallt och låt chokladen stelna.
När hela kakan med fyllning och topping stelnat skärs den upp i lagom stora bitar. Förvara svalt i lufttät burk med smörpapper mellan lagren.