Direktlänk till inlägg 12 mars 2017
Middag ute på Guldkajebelönad krog igen! Finns dessutom med i exklusiva White Guide med drygt sextio matpoäng.
Mysig miljö, en halvcirkelformad restaurang med en likaformad bar. Vi började där med varsitt glas Il Selvatico Spumante.
Vi slog på stort och körde trerätters meny denna gång. Eller nästan fyrarätters, vi fick små majsbröd med sugarsnaps som var värmda/smaksatta med sesamolja, sesamfrön och japansk soya.
Jag valde Gotta Catch'em All till förrätt, en sashimi på fröyalax, friterat sushiris, wasabi och forellrom. Laxen var underbar, den bara smälte i munnen!
Maken åt något som kallades Hannibal the Cannibal. Det var tärnad rå wagyuinnanlår, emulsion på chili och vitlök och annat gottis.
Sedan åt jag El Gringo, grillad kalventrecôte med jalapeñoost, avokado- och chilisalsa samt sötpotatisfries.
Duck Dynasty åt maken, grillad anka, confiterad anka, ankleverterrin och emulsion på bland annat miso.
Till maten drack vi en härlig amerikansk Zinfandel, Ravenswood Sonoma County Old Vine Zinfandel.
Därefter avrundade jag middagen med en Frozen Piña Colada, kokos- och vit chokladcheesecake, grillad ananas, lime, mynta och sorbet på ananas och rom.
Maken åt Chocolate Meltdown, en chokladkula som fick smälta ner av varm kolasås och som däri gömde snickers- och popcornglass. Läckert!