Alla inlägg under juni 2016

Av heroheartdove - 15 juni 2016 21:40

Tittar vidare på Euro2016, Frankrike - Albanien, popcorn med smör och aromat plus raggargrogg. Najsligt liv.


Och så har jag ÄNTLIGEN fått tillbaka mina pengar från butiken där jag förskottsbetalat en order som jag sedan makulerat. Hann lämna ett dåligt omdöme på deras facebooksida, kanske var det som gjorde att de blev lite aktiva? Nåväl, pengarna är tillbaka på kontot och jag kommer inte att handla från dem igen.

Var i alla fall hemma idag också, riktigt hes och väldigt matt imorse. Maken hade fridag så jag slapp lämna barn på dagis. Sov väl till halv elva nånting och sedan pallrade jag mig upp. Följde med maken till Citygross för lite shopping. Tog vägen förbi Max på vägen hem. Lyxshake och propuds till frunch!

Av heroheartdove - 14 juni 2016 20:37

En osannolik dödsskjutning på gayklubben Pulse i Orlando, Florida, USA. Gärningsmannen var amerikansk muslim (eller nåt, typ) och från början sades händelsen vara helt frikopplad från omvärldsterror, att det var gayrörelsen som skavde i ögat. Men IS har lagt sig i och stöttat attentatet = och så blev det en terrorattack igen.

Euro2016 spelas just nu i Frankrike och man har ju varit ordentligt orolig för olika attentat i samband med detta, men än så länge är det "bara" fotbollssupportrar som stökar omkring. Men instagramkontot @expressoparis har postat en otroligt fin bild på Eiffeltornet.

Av heroheartdove - 13 juni 2016 22:26

Idag "lottade" icabutiken ut fyra lådor med andrasorterings frukt och grönt. Eftersom jag drällt hemma under dagen på grund av heshet hann jag bli en av de lyckliga!

Vår låda var fylld med minitomater, broccoli, äpplen, nektariner, vindruvor, apelsiner och mycket mer. Barnet ville prova en nektarin, men de var stenhårda! Han dök in på tomaterna istället medan hunden fick ta nektarinen. Den gav visst mersmak!


Drällde hemma, men var förstås ändå tvungen att åka till pållinuttan (som lägligt nog hade vilodag på schemat). Stannade till vid Max på vägen hem och köpte en lyxshake med blåbär. Ny favorit, mycket godare än hallon-lakrits.


Dagens fotboll. Svärje hade tur och fick 1-1 mot Irland tack vare att irländarna lyckades med konststycket att nicka bollen i eget mål. Spanien vann över Tjeckien och Italien leder just nu med ett mål över Belgien, typ tjugo minuter kvar. Forza Italia! Njuter av lite antipasto till matchen.


Och så har jag plåstrat om ljumskarna igen. Bunkrat upp med en massa compeed-plåster. Har tejpat mig med sex stycken nu, får nog fylla på lite efter morgondagens ridning.

Av heroheartdove - 12 juni 2016 20:34

Mumsig efterrätt från Glenn Strömberg Collection. Ingen äkta tiramisu för jag hittade ingen sockerkaka (ladyfingers) i glasen, men gott i alla fall!

Av heroheartdove - 12 juni 2016 18:10

Jag har ett googlekonto med tillhörande gmail som jag inte använt i någon större utsträckning, mest haft det eftersom det behövs för att bland annat kunna ladda ner appar via Google Play. Men den senaste tiden har jag insett hur smidigt det är att kunna kolla mejlen i mobilen och tyvärr suger Loopias webbmail. Så börjat använda min gmail successivt mer och mer och det funkar så bra!

Det allra bästa är att mejlen anpassas direkt efter mobilen, hur jag än betedde mig funkade det inte med Loopia. Här ovan exempel på mejl, en orderbekräftelse från PS of Sweden. Egentligen är jag inte helt förtjust i PS' läderprodukter eller PS som företag, men skit samma! Lädret kan jag väl få ordning på genom att missbruka hamanolfett från Stübben.

Fotbolls-EM i Frankrike. Tittar lite lagom. Det började i fredags så bara gruppspel än så länge. Sverige går in i turneringen imorgon, går väl ur lika snabbt, antar jag... Dåligt insatt i sporten nu, men ska väl försöka ha lite koll i alla fall.

Hemma med barn och hund, maken jobbar. Hunden är fluffig i vanlig ordning. Får se om jag kan smita ut med henne när barnet somnat.


Vi har ätit uppvärmd fryspizza till middag och snart ska väl barnet lägga sig. Han borde vara trött för han har varit igång sedan halv sex imorse.

Av heroheartdove - 12 juni 2016 01:04

Familjelördag igen! Vi drog till Stinsens Galleria i Sollentuna där vi började med lunch på Wok & Sushi. Jag åt förstås Spicy Bangkok, maken åt Chicken Himapan och barnet Laxnigiri.


Kul för barnet att få en tallrik där även hans mat var fantastiskt fint upplagd. Han var duktig och åt hälften av sin portion, resten tog vi med oss hem i en doggy-bag.


Vidare med shopping på Clas Ohlson (sopsäckar, 12-volts grenuttag till bilen och bromsar till cyklarna), BR Leksaker (ballonger och manuell ballongpump) och Djurfavoriten (55 korvar VOM). Via McD vid Stora Väsby för Mc Flurry och Ice Frappé Mocha till mamma. Lastade in korvarna i hennes frysskåp.

Direkt till stallet efteråt. Barn och make härjade runt med ballonger medan jag gjorde stallsysslorna samt hade insläppet.


Hade med mig två par nya tyglar som jag beställt i veckan, men kände mig lite missnöjd. Väldigt "blankt" läder och ena tygelparet hopsytt på ett konstigt sätt. Kände och klämde på dem och lät dem hänga kvar i alla fall. Sedan for vi hem till stan.

Surfat runt efter nytt bett att ha vid hoppningen. Nu har hästen ett bett med svag hävstångsliknande verkan, men jag tycker inte att hon känns 100% bra på det, tror att det ger lite nötknäppareffekt. Efter en del googlande hittade jag på två varianter i rakt utförande som jag beställde. Från England, fanns ingen annanstans. Bilder nedan. Den övre bilden med vanlig klassisk rak stång, det undre med samma mundel som jag har i dressyren, dvs en aning rörligt och med lock up-effekt. Det undre fanns bara i 12,5 cm som minst (hästen har normalt 11,5 cm), men provar om det kan funka ändå eftersom det är rakt.


Fixar och grejar med bett och tyglar. Har beställt ett nytt kandarhuvudlag som jag hoppas kommer hem till midsommar. Samma märke som de blanka tyglarna. Men inte alls nöjd med dem alltså. Huvudlaget kan ha lite blankt läder, det gör inget, men tyglarna måste vara mjukare! Så jag kommer att returnera dem och beställa nya från annat ställe. Och då passar jag även på att beställa ny lädergrimma att ha vid resa samt matchande grimskaft.

Kandarstången som jag fick hem var inte den jag beställt (...) utan var i exakt det utförande som jag frågat om tidigare, men som butiken svarade inte fanns (???), så den behåller jag förstås! Passar perfekt tillsammans med bridongbettet jag har, gäller bara att kombon faller hästen i smaken sedan.

Om heroheartdove

Senaste inläggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards